Eden Golan
Foto: Profimedia/Profimedia

Izraelski javni emiter Kan, koji organizuje nastup Izraela na takmičenju Pesma Evrovizije, saopštio je danas da je podneo žalbu Evropskoj radiodifuznoj uniji (EBU) i švedskom javnom emiteru (SVT) zbog uzvikivanja koje se juče čulo tokom probe izraelske pevačice Eden Golan i propalestinskih poruka.

Kan je "tražio od EBU i SVT da rade na prevenciji ponavljanja ovakvih slučajeva i zahtevao da dozvole Izraelu da se ravnopravno takmiči u večerašnjem polufinalu", prenosi "Tajms of Izrael".

Eden Golan

Profimedia

 

U prvom polufinalu u utorak je na otvaranju takmičenja u Malmeu švedski pevač Erik Sade je u znak protesta protiv rata u Gazi nosio kefiju, tradicionalnu palestinsku maramu, što je kasnije EBU osudila.

 

 

 

Predstavnica Irske Bambi Tag izjavila je da ju je EBU naterala da ukloni propalestinske natpise sa svog lica i noge, a australijski pevač Fred Lion je, posle svog nastupa, objasnio da je nacrtana lubenica na njegovim grudima bila znak podrške za "hiljade nevine dece, majki i očeva koji umiru u genocidu" u Gazi.

Kladionice predviđaju da će se pesma "Hurricane" izraelske predstavnice plasirati u 10 najboljih na Evroviziji, dok su mediji u subotu izvestili da je Golan upozorena da ne napušta hotelsku sobu, osim kada ide na nastupe i zvanične događaje, zbog propalestinskih protesta u Malmeu.

(Tanjug)

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading