jovana joksimović
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen/instagram

Roditelji Jovane Joksimović nikada se nisu pretrano medijski eksponirali.

Oboje su do penzije radili na Mašinskom fakultetu, otac kao profesor, a majka na poziciji saradnice za naučno-istraživački rad. 

Jovana Joksimović

Foto: printscreen/tvK1

 

‒ Stalno su me ubeđivali da, kada učim sa drugaricama, imam manje vremena da se družim. Nego, treba da učim sama i da onda lepo odem napolje da se igram sa vršnjacima. I bili su u pravu. Učila sam isključivo sama, čak su bili protiv toga da uzimam časove. Nisam imala privatne nastavnike, samo sam išla na engleski i francuski. U osnovnoj sam bila „vukovac“, a u srednjoj odličan đak. Fizika mi nije išla od ruke ‒ ispričala je Jovana svojevremeno.

Voditeljka je prvobitno studirala ekonomiju, ali kada je shvatila da ne želi da se bavi time, prestala je da ide na predavanja, što su njeni roditelji oštro osudili.

Jovana Joksimović

Printscreen

 

‒ Mama je bila očajna što ne studiram kako treba. Kad naviknete roditelje na to da ste odličan đak, da nemaju nikakve probleme na tu temu, onda je sve drugačije. Odjednom rešim da neću da učim i da meni te studije idu na živce. Način na koji je Ekonomski fakultet funkcionisao te 2000. godine mnogo me je nervirao.

Majka Jovane Joksimović glavni je "krivac" što joj je postala televizijsko lice.

‒ Posle iscrpnih razgovora moji roditelji shatili su da od ekonomije nema ništa. Mama mi je jasno stavila do znanja: „Slušaj, ili ćeš da studiraš ili da radiš“. Odgovorila sam okej, radiću. Jednog dana mi je rekla: "Ti si na ekonomiji, a „BK“ televizija ima konkurs za nova lica i traže ljude za marketing. Ti se prijaviš, daš svoj CV, kažeš da studiraš ekonomiju. Ne kažeš neuspešno, već vrlo uspešno i onda te oni ubace tamo u marketing" - rekla je ona, prenosi "Blic".

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading