Željko Bebek
Foto: Alo/Goran Srdanov

Dok legendarno „Bijelo dugme“ slavi veliki jubilej - 50 godina od prve ploče, njihov bivši pevač Željko Bebek otkriva zašto se na turneji neće pridružiti Goranu Bregoviću, Alenu Islamoviću, Điđiju Jankeliću, Ogiju Radivojeviću, Zoranu Redžiću i Mladenu Vojičiću Tifi.

Željko Bebek

Printskrin

„Najpre, odajem puno poštovanje onima kojih više nema, a bez kojih ne bi bilo grupe ’Bijelo dugme’. To su: Goran Ipe Ivandić, Vlado Pravdić, Laza Ristovski… U početku nas je bilo pet, kao i još neki s kojima je ta priča bila lepa: Bebek, Bregović, Ipe Ivandić, Vlado Pravdić, Redžić, pa onda Mića i Điđi. Ma, bilo nas je još: Sanjin, Ljubiša, Mute i Garo“, napisao je na svom Fejsbuk profilu Bebek i precizirao da je za njega bila presudna 1984. godina.

„Onda se dogodila 1984, kada su Goran i dečki odlučili što su odlučili.Ko zna zašto, ali to sada nije važno. Sve su veze prekinute, maknut sam iz benda. Nisam više bio jedan od njih. Znali su to i oni i publika, i svi mediji, ondašnji i današnji. Zato ja ne spadam u njihovih pedeset godina. Meni su ostale i neke lepe uspomene, ali i svest o novoj realnosti. Naučio sam prvu, veliku životnu lekciju: ’Koga nema, bez njega se može’ ili, u mom slučaju: ’Ako ih nema, bez njih se može i mora!’. Odavno i sada, živim u svom prekrasnom, novom svetu i vremenu“, napisao je Bebek, pa je potom opisao detalje nedavnog susreta s Bregovićem:

Željko Bebek

ATA IMAGES

 

-„Pre mesec dana, nakon punih dvadeset godina, bio sam na jednom ručku u Zagrebu. Goran i ja. U društvu su bili i direktor Croatia Recordsa, Goranov saradnik i moj sin Zvone. Goran i ja smo razmenili mišljenja o nekim ključnim pitanjima, o temi zajedničkih nastupa. Taj sam razgovor zaključio jasnim odgovorom: ’Ne želim da vam se pridružim. Idemo svako svojim putem, kao i do sada. Tu više nema šta da se kaže'. Ne bi bilo korektno iznositi pojedinosti, jer taj razgovor, kao i razgovori sa posrednicima ranije, bili su zatvoreni za javnost. Najavljenu turneju doživljavam kao zabavu na kojoj će Goranovi izabranici sa željom da im bude lepo pokušati da probude sećanja na neka druga, ranija vremena“, istakao je Bebek, pa dodao:

„Svima želim uspešno putovanje, dok Goranu čestitam 50-godišnjicu muzičke karijere.“

Bebek se pohvalio i svojom, „plodnom“ godinom:

„U toku je godina u kojoj sa velikim zadovoljstvom iza sebe imam veliki broj koncerata na mojoj turneji. Naravno da me prati bend sjajnih mladih muzičara i među njima, već petu godinu moj sin Zvone Bebek. Turneja je u toku... Uskoro izlazi i album Bebek - 50 godina. Stoga, vidimo se na koncertima“, završio je Bebek.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading