Nina Badrić
Foto: Printscreen/Foto: Instagram/badrich

Nina Badrić nedavno je govorila  o problemu se*sualnog nasilja i uznemiravanja, a osvrnula se i na svoju karijeru koja je bila prožeta svakojakim mutnim i opasnim tipovima koje je uspela da izbegne te postane jedna od najcenjenijih pevačica - isključivo zahvaljujući talentu.

- U svemu tome pozitivno je što je to tema o kojoj se danas mnogo hrabrije i glasnije govori, što postoje udruženja i institucije koje štite žrtve, a i živimo u vremenu koje obeležavaju društvene mreže na kojima je velika podrška svim žrtvama se*sualnog i svakog drugog nasilja. Osobe koje su proživele traume trpe nesagledivu štetu u životu pa je jako važno da imaju podršku i empatiju svih nas -  rekla je ona za hrtvatske medije. 

Nina Badrić

Foto: Printscreen/instagram

 

Pevačica je tokom svoje karije nastupala i u manjim klubovima, i na manje atraktivnim mestima, te je priznala da li je bilo nepriličnih situavija s vlasnicima kluba kao i sa muškim delom publike.

- Ako bih vam sada rekla koliko je bilo takvih situacija, da li biste mi verovali? Bilo ih je, nažalost, puno, pogotovo 90-ih godina. No tada je i svest bila drugačija, ljudi nisu toliko otvoreno i javno govorili o uznemiravanjima - kazala je ona za Story.hr i dodala:

- Doživela sam puno puta ucene, nepravde i zastrašivanja moćnih muškaraca. U životu sam, nažalost, upoznala i psihopate u pravom smislu te reči koji su me pokušali psihički ili emocionalno zlostavljati. Zapravo, ispravnije je reći slomiti. Nažalost, to su redom bili muškarci koji su demonstrirali svoju silu u datom trenutku. To su teške situacije kojih se nerado setim. S ovim vremenskim odmakom čudim se svojoj hrabrosti i prkosu jer ne znam bih li sada imala petlje za takve poteze. Verovatno bih. Za hrabrost i snagu zahvaljujem svojoj majci. Odgojila me je da budem borac kao i ona. Ima jedna prekrasna izreka koje se često setim: "Bože, ako me ne pronađeš kao pobednika, nađi me kao borca." - rekla je Nina. 

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading