Brkovi
Foto: Alo/Nikola Todorović/Alo!

Najveći samostalni beogradski koncert do sada, biće održan u subotu, 11. maja na Kalemegdanu, a u pitanju je Donji grad i prostor na otvorenom. 

Pored sjajne energije koju pružaju publici poznati su i po svom jedinstvenom pravcu koji su sami nazvali „PunkFolkWellness“, mešajući narodnu muziku prvenstveno sa pankom i rokom.

Možete da ih volite ili da ih ne razumete, jer je teško da vam ne zaigra nerv na njihov prepoznatljivi imidž.

Popularni sastav uleteo je u ring ALO! redakcije, a ako je sudeći po tome muzički poduhvat koji sledi narednog meseca biće jedinstvena prilika za sve ljubitelje da prisustvuju najvećem i najimpresivnijem koncertu u karijeri benda. Koncert će biti realizovan kao jedan od najzahtevnijih multimedijalnih projekata na našim prostorima, uz originalni performans predstavljen u posebno dizajniranom scenografskom konceptu, što ujedno predstavlja i najveći koncert nakon Beer fest-a 2019. i prvi njihov koncert u Beogradu na otvorenom.

- Uvek smo dokazivali da se suprotnosti privlače - započinju Brkovi.

Brkovi

Nikola Todorović/Alo!

 

 

Na pitanje da li su oni pankeri koji sviraju narodnjake ili narodnjaci koji sviraju pank, odgovaraju da su i jedno i drugo. 

Njihovi životni, ljubavni tekstovi ostavljau bez daha mnoge boeme, ali i rokerska srca padaju na zvuk, pa svoj fenomen objašnjavaju na sledeći način:

- Da nam tekstovi nisu dobri, ne bi se publici mogla svideti ni muzika, a da muzika nije dobra reči pesama bi bile beznačajne - rekli su članovi benda Brkovi.

Brkovi postoje od 2004. godine, a 2016. godine osvajaju nagradu Radio Beograda 202 za izvođače godine. Od tada su izdali osam studijskih albuma i odsvirali bezbroj koncerata širom Balkana i Evrope, čime su zasenili mnoge bendove ali i turbofolk zvezde.

Publika koja sluša Brkove je raznovrsna, a nama je važna i poruka i rima - otkrivaju članovi grupe. 

Brkovi

Nikola Todorović/Alo!

 

 

- U Srbiji volimo da sviramo najviše radi publike, ta energija je zaista jedinstvena – kaže Šemso 69, frontmen ovog benda. 

Prošle godine imali su dva krcata koncerta u Beogradu dan za danom, a za svoj najveći beogradski koncert do sada obećavaju maratonski program i najveće hitove sa svih albuma!

Godinama unazad radio i TV stanice nisu im davale previše prostora, ali su njihovi fanovi dobro umreženi od Ljubljane, preko Zagreba i Skoplja do Beograda i Novog Sada, obarajući sve rekorde na muzičkim platformama zahvaljujući obožavaocima svih ukusa i generacija. 

Brkovi

Nikola Todorović/Alo!

 

 


Ovim pankerima svojstveno je da u svom stvaralaštvu koriste elemente narodne muzike, a među većim hitovima benda ističe se i pesma „Hoću da mi dijete sluša narodnjake“, a frontmen benda Šemso 69 kroz smeh ističe da se kod nas većina pobeda slavi uz narodnjake. 

FOLK ZVEZDA ZA SARADNJU 

Sa kojom folk zvezdom biste napravili duet?


- Da je među živima, od muških bi to bio Sinan Sakić, a od ženskih Ćana, ona je legenda - kažu Brkovi.

 

Na pitanje da li prate muziku sada popularnih trepera i repera koji žele da koketiraju sa narodnjacima pevač benda Šemso 69 objašnjava da nema ništa protiv trep muzike i izvođača, ali se ne može poistovetiti sa tekstom, jer kod njega proces stvaranja muzike izgleda drugačije. 

- Nekako imam onaj osećaj da moram proživeti ono o čemu pevam, makar poznavati nekoga ko je to proživeo, da bi bilo verodostojno. 

Ovacije, aplauzi i masa koja u glas peva sve njihove pesme dokazuju da na njihovim koncertima nema kalupa i granica, pa frontmen na skandiranje „Šemso, Srbine“ uzvraća osmehom. 

- Ne smeta mi to, mi imamo poseban vid komunikacije sa publikom, pa sve to doživljavam kao podršku i ljubav i veoma mi je zabavno - zaključuje pevač benda Brkovi. 

BONUS VIDEO: 

https://www.tiktok.com/@alo_portal/video/7357464138123070725

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading