Saša Matić
Foto: Alo/Promo

Saša Matić ne krije da su ga tokom karijere dosta čašćavali, a iskustvo koje je doživeo pevajući Zoranu Šijanu nikada neće zaboraviti.

Šijan mu je tada, za samo jednu pesmu, dao 2.000 maraka.

Matić

E stock

 

- Imao sam jednu situaciju, svirao sam na jednom splavu i posle tog nastupa zove mene jedan moj drug, kaže: "Dođi ovde u klub hitno!" Svirao je Vlada Stojanović za klavijaturom i pevao. Kaže: "Došao je Zoran Šijan i traži da mu se otpeva "Dva galeba bela", pita gde si ti, kaže da dođeš samo da mu otpevaš tu pesmu i slobodan si". Ja kažem: "'Ajde", već je tri ujutru. Ja dolazim, stajem za klavijaturu, Vlada ustaje, ja pevam "Dva galeba bela", tu ide aplauz - započeo je priču Saša, pa nastavio:

- Šijan ustaje, kreće, plaćaju račun i Zoran meni u ruku stavlja neki novac. Ja kažem "Zoko, ne, molim te", a on kaže: "Jesam li ja tražio da dođeš? Molim te, uzmi ovo, to je bio moj ćef, moja želja, uzmi ovaj novac, nećemo se raspravljati". I pozdravlja se tu sa mnom i odlazi. Ja sam bio sa jednim mojim dobrim prijateljima, pitam ga: "Šta mi dade ovo Zoran?" Kaže: "Krupno dve hiljade maraka", u to vreme to je ogroman novac - ispričao nam je Matić, pa istakao da taj novac ipak nije zadržao za sebe.

TRAŽIO JE DA DOĐEM U TRI UJUTRU Saša Matić nikada neće zaboraviti šta je doživeo od Zorana Šijana: Stavio mi je u ruku...

Kamarad produkcija

 

- Pošto je to bilo Vladino veče, ja dolazim kod Vlade, uzimam one dve hiljade maraka i dajem Vladi. Kaže: "Prvo, izvini što te pitam, je l' ti znaš koliko je ova para? Kažem da znam, dve hiljade maraka. I kaže: "Što ti to daješ meni?", ja kažem: "Pa zato što nisam ja svirao ovde, nego ti", kaže Vlada: "Pa šta ti misliš da ja sad to treba da uzmem?" Ja kažem: "Normalno da treba da uzmeš". Kaže: "Vidi, on je meni celo veče tražio tu pesmu, jesam ja znao da mu otpevam tu pesmu?" Kažem: "Pa dobro, nisi". "Pa si ti došao i uzmi te pare, plati doručak u Užicu, dole, na autokomandi i onda smo kvit". Ja kažem: "Dogovoreno, idemo na doručak". E, to mi je bio onako omiljeni bakšiš. Nije baš neka muka bila da ga zaradim - ispričao je Saša Matić za "Telefraf".

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading