Jelena
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen/instagram

Supruga tenisera Novaka Đokovića, Jelena Đoković, često nailazi na kritike zbog načina ishrane. 

Prema mišljenju mnogih, principi kojih se drži i te kako su kontroverzni. 

Ona je jednom prilikom u svom blogu na temu "Kako sam otkrila šta je najbolje za moje zdravlje". 

Jelena nema nijedan porok, pa čak ne pije ni kafu. 

- Ne pijete kafu? Baš nikad? Čak ni ujutru? Sigurno? Kako onda ostajete budni ceo dan. Ne koristim kofein ni u kakvoj formi. Čak ni u zelenom čaju. Možda kafa ne predstavlja porok za većinu ljudi, ali meni je porok sve što bi moglo da kod mene izazove zavisnost koje ne bih mogla da se oslobodim. Nikad mi se nije dopadala pomisao da izgubim kontrolu nad svojim telom - ispričala je Jelena, pa dodala:

jelena đoković

Foto: Printscreen/instagram

 

- Ako ne koristim kofein, kako bih se opustila, održala fokus i ostala budna, šta je alternativa? Malo sam istraživala i dobila mnogo dobrih ideja i predloga. Pronašla sam svrhu u promeni načina razmišljanja o hrani, vežbanju, zdravlju generalno. Sve je dobilo više smisla kada sam uložila više vremena kako bih to bolje razumela.

Ona ne krije da je probala kafu kad je bila mala.

Nije mi se dopala. Zapravo, povraćala sam cele noći posle toga. Probala sam i cigaretu, pa povraćala celu noć. Probala sam i alkohol, povraćala tri dana i oslabila 4 kilograma za to vreme. Probala sam bar nekoliko puta - rekla je Jelena, prenosi "Zadovoljna.rs". 

Jelena Đoković

Printscreen

 

Ona je između ostalog dodala i da su svi pomislili da će početi da puši i pije kafu. 

Kada sam polazila na fakultet, govorili su da ću sigurno početi da pušim i pijem kafu, alkohol ili energetska pića. To je ono što „svi“ rade kad krenu na faks. Tako se bore sa stresom i umorom. To su poroci odrastanja.

Ovim su njeni dani isprobavanja "navika odraslih" bili završeni. Jelena kaže da nije mogla sebe da natera da joj se bilo šta od toga dopadne.

 Kad joj nije dobro, ne može da se koncentriše, lako se nervira i zdrava hrana joj pomaže da se vrati u fokus.

BONUS VIDEO: 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading