Ana Nikolić
Foto: Alo/Foto: Ilustracija

Pevačica Dara Bubamara je ušla u žestoki sukob sa Slobom Radanovićem zbog pesme "Infarkt moje duše", koju je on nedavno objavio, a koju je Dara snimila pre dve godine sa kolegom Željkom.

Međutim, kompozitor numere, Goran Ratković Rale, tvrdi za "Scandal" da pesma nije bila namenjena ni Dari ni Slobi, već za suprugu Saše Popovića - Suzanu Jovanović i Tonija Cetinskog.

Dara i Sloba

Foto: Alo/ilustracija

 

Jedna od poslednjih pesama Marine Tucaković, možda čak i poslednja, bila je naručena od strane Saše Popovića za njegovu suprugu Suzanu i Tonija. Kada je pesma bila završena, Suzana je došla u studio, ali nije se svidela pesma, što je potvrdio i sam Popović. Pošto je odustala od projekta, pesma je ostala kod kompozitora Gorana Ratkovića Raleta nekoliko meseci.

Na Marinin predlog, Rale je odlučio da ponudi pesmu dalje. Tako je putem Instagrama pronašao Željka, kome je ponudio pesmu, a zatim su pozvali Daru Bubamaru da zajedno snime duet. Rale sada otkriva detalje o tome kako je pesma završila kod Slobe Radanovića, kao i da li je Dara pomogla Slobi ili je Sloba jedva pristao da sarađuje sa Darom.

O svemu tome Rale govori otvoreno, kao neko ko uvek ističe istinu.

- Ono što mogu da kažem je da nije u pravu, ali stvarno nije u pravu i to je sve što mogu da kažem na tu temu.

Rale ističe da Dara nije kupila pesmu.

- Gde kupila pesmu ona, jao! Ona je naplatila pesmu.

Ona je uzela pare od čoveka sa kojim je snimila duet?

- Ona mu je naplatila više nego ja, tri puta.

Dara bubamara

Foto: Ataimages

 

Kome je prodata pesma:

- Ne. Ja nisam sam tu... Ja sam kompozitor, Marina Tucaković je tekstopisac, Futa je naslednik njenih prava i imam Branislava Glušca koji je aranžer. Prvi put u životu sam imao ovu situaciju. Dogovor je bio potpuno drugačiji, ali je splet okolnosti bio takav da sam na kraju ja ispao kriv. Da sad ne objašnjavam šta, kako, gde. Ja sam onda konsultovao i Futu í Glušca, pošto sam se našao u situaciji u kojoj nikad nisam bio, šta da radim u ovoj situaciji. Meni Futa kaže šta god uradio, vratio pare, prodao drugi put, naplatio, ti si kriv, kao što i jesam.

Ono što sve interesuje, čija je pesma Darina ili Slobina, kompozitor je jasno porčio:

- Ugovor za pesmu imaju Željko Nikolić i Sloba Radanović. Obojica. Željko ima pravo prvog izvođenja, što je on iskoristio, on je prvi objavio. Dara nema nikakva prava, nema je u ugovoru, neka pokaže ugovor.

Ana Nikolić

Foto: Ilustracija

 

Dara profiritirala 

- I ona sad pravi marketing sebi na konto toga zato što je jednostavno tu. Što joj ja ne osporavam.

Rale ističe da je ona samo izvođač pesme.

- Dabome, ona samo neka pljuje i neka roka, što se mene tiče. Po meni slobodno, ja s njom nemam problem.

Rale tvrdi da Dara nije imala nikakvo pravo da skine pesmu i da je ceo scenario bio na neodrživim osnovama.

Rale takođe navodi da je Željko iskoristio pravo prvog izvođenja, a Sloba Radanović je kasnije potpisao ugovor o pesmi sa njim i Futom. Sloba je stekao prava na pesmu regularno. Nema mogućnosti za bilo kakve pravne posledice, jer su svi učesnici radili po zakonu, prenosi Telegraf.

BONUS VIDEO:

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading