saša popović
Foto: Alo/Alo

Saša Popović danas se smatra jednim od najimućnijih ljudi u Srbiji, a malo ko zna da je odrastao u skromnim uslovima.

Njegovo bogatstvo danas se procenjuje na nekoliko miliona evra, iako u detinjstvu živeo veoma skromnim životom, daleko od luksuza.

Saša Popović

Foto: ATA Images

 

Mladost i detinjstvo sam proveo u porti Nikolajevske crkve u Novom Sadu, gde je moj deda, prota Stevan Popović, bio sveštenik. Odrastao sam u crkvenoj, parohijskoj kući. I dedina tri rođena brata bili su popovi, tako da potičem iz svešteničke porodice. Majka Branka je bila domaćica i brinula je o meni i pet godina starijoj sestri Branki, s kojom sam bio veoma blizak. Svaki dan sam bio u crkvi u kojoj je deda službovao. Posebno pamtim kako su za Svetog Savu deca i unuci paroha recitovali pesme o tom svecu, pa među njima i ja. Imao sam četiri godine kada sam prvi put recitovao, zaboravio sam tekst, a deda me je podsećao. Počeo sam da plačem i pobegao kući - prisetio se Popović, pa otkrio da je bezbrižno odrastanje prekinula izneneadna smrt oca:

- Nažalost, 1978. moj otac je poginuo u saobraćajnoj nezgodi kod Rume. Bila je magla, auto je obilazio kamion i naleteo na njega. Imao sam 24 godine i nije doživeo moj veliki uspeh.

Saša Popović

Foto: Ataimages

 

Njegova prva velika zarada sa "Slatkim grehom" izgubljena je zbog propadanja banke u kojoj je čuvao novac. 

- Kod Dafine sam uložio otprilike 400.000 maraka. Prodao sam stan, tri automobila, na to dodao keš i sve oročio. Bio sam u Beču kada mi je Brena javila da treba da vadim pare jer je načula da nešto nije u redu. Otišao sam u banku, ostalo mi je nekih 405.000 maraka, pošto sam prethodno podizao nešto novca s računa. Uzeo sam pare, ali je došla Dafina i rekla mi: "Još tri meseca i imaćeš 700.000!" Pristao sam, a za samo sedam dana banka je propala.

- Uživao sam u životu, vozio skupe automobile... I preko noći sam ostao bez svega! Posle pola godine sreo sam Dafinu kod moje krojačice. Rekla mi je da će mi dati stan i da sutra dođem na jednu adresu. Otišao sam, a tamo je bila neka napuštena kuća. Iznajmio sam garsonjeru od 17 kvadrata na poslednjem spratu zgrade na Novom Beogradu. Preneo sam garderobu u taj stančić, kačio sam je na mali radijator i cevi, jer nije bilo mesta za sve. Imao sam mnogo skupih jakni, cipela... Obili su mi stan i odneli sve! Ostavili su mi samo pižamu na krevetu. Tu sam bio dve godine, zatim sam se preselio u garsonjeru od 24 kvadrata, u kojoj sam bio do 1996.

Saša

Foto: Printscreen/instagram

 

Posle teškog perioda u njegov život ulazi pevačica Suzana Jovanović, s kojom ima ćerku Aleksandru (23).

- Imao sam 42 godine kada sam sreo Suzanu i zaljubio se u nju! Upoznali smo se još dok sam živeo u garsonjeri. Privukao me je njen osmeh i to što je uvek dobro raspoložena. Ima divnu dušu... U životu mi je falila jedna takva osoba. Za 27 godina, koliko smo zajedno, nijednom se nismo posvađali - govorio je ranije za "Informer" Saša.

Popović sada sa Suzanom živi u domu na Bežaniji, a njihova vila vredi nekoliko miliona.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Daca

14.04.2024 18:50

Saša nije zaslužio da ima, kad je uništio prave izvorne narodne pesme!