Saša Popović
Foto: Alo/Foto: Alo/ilustracija

Kako je već poznato javnosti, Saša Popović skoro dve decenije radi kao voditelj Granda, ali ono što nije bilo poznato jeste da ga je na sve to nagovorio jedan čovek.

Zoran Pejić Peja nedavno je otkrio da je on bio prvi voditelj, i da je uspeo da ubedi Popovića da vodi program.

- Jako dobro pamtim sve to i javno ću da priznam da sam ja prvi voditelj Grand televizije. Inače, Saša Popović je na osnovu moje inicijative postao voditelj. On pre nije bio voditelj, bio je muzički urednik „Zama“ i pitao je mene da vodim „Zam“, na šta ja nisam pristao i on me je pitao „Zašto?“. Rekao sam „Zato što želim da ti radiš sa mnom“. Pričao je da nije u tom fazonu zato što je muzički urednik, a ja sam rekao „Ti to treba da radiš baš zato sa mnom, jako dobro poznaješ ko je izdao i komponovao CD, i tako je Saša postao voditelj - rekao je Peja i otkrio da li je bilo lako da ga ubedi da pristane.

Peja

Foto: Printscreen/instagram

 

- Bilo je teško stvarno, zato što ja nisam hteo da radim bez njega. Moje je bilo da on sve to formuliše, da ima sve zapisano i tako je krenuo „Zam“. Posle par godina „Zama“ Saša je došao i postavio mi pitanje „Da li si uz mene, da li me pratiš?“, ja sam pitao „Što, šta se desilo?“, a on je rekao da on i Brena otvaraju diskografsku kuću koja će se zvati „Grand“. Ružno je da kažem sada kako sam rekao, ali ajde… „Ako ideš ti u g****, idem i ja sa tobom bez problema“. Ja sam takav da poštujem i cenim drugare, prijatelje, spreman sam i život za njih da dam - istakao je za Grand.

Početak „Granda“ bio je zaista grandiozan, a zaslugu za to nosili su upravo Popović i Brena koji su svojom energijom i elanom uspevali da motivišu sve pevače i zaposlene.

- Prva emisija je rađena ispod hale Pionir je postojao objekat koji se kasnije zapalio zato što je stvarno bilo ludački, Grand je pravio šou. To je bila ludačka atmosfera, bila je publika, tako je bilo prisno. Sale i Brena su gledali uvek da sve što rade, rade grandiozno i onda je to za oko bilo fenomenalno. Saša Popović, Tamara Raonić i ja smo počeli sa prvom emisijom koja se zvala „Grand show“ 1998. godine - prisetio se Peja i nastavio:

Keba

Printscreen/Zvezde Granda

 

- Postojala je i emisija koja se zvala „Zvezdano nebo“, koju su kasnije vodili Dragana Katić i Tozovac. I nije bila konkurencija, bili smo bez nje, „Grand“ je bez konkurencije. Onda su krenuli pevači, Mile Kitić je 001 izdanje koliko ja imam informacija, a znam sve od samog početka. Ja sam 001 voditelj, a Mile Kitić je 001 izdanje - kazao je Peja koji tvrdi da je tada na snimanjima emsija bilo mnogo druženja, kao i da taj period života pamti samo po lepom:

- Toliko je bilo energije, ljubavi i stvarno moram da kažem „kapa dole“ za to druženje. To što smo mi prošli, družili se i voleli, ove generacije to nemaju. Oni se druže preko mobilnih telefona, pišu „Ćao, šta radiš? Je l’ si ustao? Piješ kafu i tako dalje“. Mi smo se družili bez telefona i bili smo srećni. Tako da, „Grand“ je i dalje „Grand“ i dan danas gde god da odem pevači kažu „Kad bih ja izdao za Grand“, a voditelji „Kad bih ja bio voditelj na Grandu“. I dalje je to prestiž i broj jedan, mi još uvek čuvamo narodnu muziku. Jedina smo diskografska kuća koja ima nivo i koja čuva narodnu muziku - istakao je ponosno Peja .

BONUS VIDEO: 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading