Dino Merlin
Foto: ATA IMAGES/Foto: ATA Images

Bosanski pjevač koji danas puni koncertne dvorane širom regiona, Dino Merlin, rođen je 1962. godine u Sarajevu. Odrastao je skromno, a njegova majka Fatima je bila muslimanski verski službenik.

Njega i sestru Aminu otac je ostavio dok su bili deca, a majka je vredno radila i žrtvovala se da ne bi imali sve što im je potrebno.

- Imao sam bicikl, koristio skije i jabuku svako veče pre spavanja. A to je zapravo bilo mnogo. Mnogi tada to nisu ni imali - rekao je jednom prilikom Dino Merlin (61), čije je puno ime Edin Dervišhalidović.

Dino Merlin koncert

Foto: Ataimages

 

Uvek je isticao da oseća večnu zahvalnost prema svojoj majci. Muzika ga je privlačila od dečačkih dana, a majka je sanjala da njen sin postane inženjer.

- Nisam imao blagoslov porodice kada sam počeo da se bavim ovim poslom. Moja majka nikada nije bila zadovoljna mojim izborom, uvek je mislila da treba da budem inženjer ili neki fini građanin sa kravatom koji radi od sedam do tri - priznao je on.

Sa njegovim izborom životnog puta nisu se složili ni roditelji njegove izabranice Amele. Kada su se upoznali, bila je student arhitekture, a Dino se u nju zaljubio na prvi pogled. 

BONUS VIDEO:

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading