Kristijan Golubović
Foto: Alo/Alo!

Kriminal je obeležio život Kristijana Golubovića, koji je rizikovao život tokom jedne pljačke. Gostujući u emisiji „U ringu“ ispričao je kako je izgledala akcija u koju je otišao s polomljenom nogom:

- Kaže nam čovek: „U toj kući ima zidni sef i u njemu je 380.000 maraka.“ Sa slomljenom nogom do kolena, sa gipsom i jednim dečkom sa Crvenog krsta sam otišao tamo. S tako polomljenom nogom preskočio sam dvorište, to je sve bilo u jednoj evropskoj državi. I odmah, u dvorištu, naletim na vučjaka, koji me tako ćopavog jurio.

Ipak, nekako su ušli u kuću i počeli s obijanjem.

- Sat i 48 minuta sam raznim čekićima i pajserima obijao taj sef. Na kraju, kada smo ga otvorili, našao sam 55 maraka, sve u kovanicama od po 10 centi - ispričao je Golubović „u ringu“.

Kristijan Golubović

Dejan Briza

 

ISTINA I SPRDNJA

Kristijan kroz smeh priča da to nije jedina anegdota, te da je bilo situacija u kojima je jedva živu glavu izvukao.

- Od mene možete da čujete svašta, iako su ljudi skeptični. Uvek govorim istinu, samo što je interpretiram na meni šaljiv način i onda to ljudima izgleda kao sprdnja. Često kažu Hans Kristijan Andersen, voleo bih i volim što me porede s tako velikim ljudima, jer ja njih ne mogu nikako drugačije da nazovem nego loša antifan publika koja komentariše nešto što nikad ne može da doživi.

Na pitanje koliko je novca uzeo tokom tih godina u kojima se bavio kriminalom, Golubović kaže da nema preciznu računicu. 

- Moja mama je grubo izračunala da sam do sada u životu potrošio između 15 i 30 miliona evra. S onim što sam izgubio, što sam proćerdao, što sam napravio, što je prošlo kroz naše ruke.

VILA ZA BOLESNE

Međutim, posle istrage i sudskih postupaka ostao je bez svega toga:

- Ostavili su me na ulici, i moju ženu i dete sa godinu dana, sa 50 evra u džepu. Živite u kući od 1.300 kvadrata, u vili, a onda se u momentu nađete u buđavoj ćeliji, kamioni vam iznose stvari iz vile, koja je kasnije otišla na licitaciju i koja je sada starački dom. Danas se u mom bazenu, koji ima znak K, kupaju starci koji su bolesni od reume, artritisa...

Golubović kaže da se kaje što je ikada ušao u svet kriminala. Tvrdi da je to ostalo u prošlosti i da sada ima novo zanimanje - bebistera.

Kristijan Golubović

Dejan Briza

 

Nepobediv sam i dalje

Tuče mu nisu bile strane, kaže da nikada nije izgubio „čistu tuču“ na ulici.

- Nikada me nije neko tukao, da me neko bacio dole i šutirao nogama ili rukama, da sam pao u nesvest ili da sam ok, dosta je... To se nikada nije desilo. Zato sam govorio da sam nepobediv i to dalje stoji - kaže Golubović.

Dodaje da je dobio dosta batina u masovnim tučama.

- Tukli smo se i kao navijači i kao strana publika. Dosta batina sam tako dobio. Ali sam ostao, hvala bogu, na nogama. Ostao sam pri svesti, kao neka vrsta pobednika. Mnogo dobio, a opet pobedio - priča naš sagovornik.

Kako izgledaju Kristijanove pripreme i treninzi, možete pogledati u emisiji „U ringu“ koja se emituje svakog petka u 20 sati. 

Ljuba Zemunac, Giška, pa mnogo mesta praznih 

Na Golubovićevoj listi žestokih momaka nalazi se samo nekoliko imena.

- Za mene su postojala tri-četiri autoriteta kao očevi, braća i najbolji prijatelji, to su Ljuba Zemunac Magaš, Jusuf Bulić, Čaldović Rade Čenta, Božović Đorđe Giška. ...

Meni je Ljuba Zemunac bio uzor u tome što je uvek govorio da ne pušim, da ne pijem, da se ne drogiram, da to rade samo sisice, da kada si izgubi tuča na ulici, tu više ne trebaš da budeš na ulici, da treba da napustiš ulicu - ispričao je on.

Popušio bih sulundar, ali cigaretu nikada

Drogu nikada nije probao niti ima nemaru, niti je zapalio cigaretu. Za Kristijana Golubovića to je crvena linija:

- Ne bih probao drogu, pa da me ucene nešto vezano za zdravlje mojih najbližih. Ni cigaru! Dim cigare ne bih povukao, tačno da mi kažu umreće ti dete, povuci taj dim cigare. Ne, uzeo bih sulundar i zapalio bih drvo i povukao bih iz ognjišta onaj dim da me odmah ugljen-monoksid ubije pre nego da zapalim cigaru. Meni je cigara smrdljiva. Nijednu ženu nisam poljubio koja puši. Pa i kad prestanu da puše, godinama se oseća taj neki pepeljara-smrad iz usta.

S Kristinom imam jaku ljubav

S verenicom Kristinom, s kojom ima dvoje dece, Kristijan Golubović kaže da je pronašao sreću.

- To je snažna ljubav, 27 godina je mlađa od mene. Mi smo napravili sedam ili osam mostova, ali moramo 300 da napravimo da bismo totalno bili kompaktni. Ljubav je tu, jaka, obožavam je, obožavam je. Jer da nije bilo ljubavi, ja nikad ne bi ni prihvatio ni nju ni njenu prošlost, niti bi ona prihvatila mene i moju prošlost - poručio je Golubović.

Alo/Tanja Kovačević

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading