slađana milošević
Foto: ATA IMAGES/Foto: Ataimages

Vest da je rok diva Slađana Milošević umrla u 69. godini potresla je ceo region, a napustila nas je posle teške borbe protiv opake bolesti.

Slađana je preminula u Zemunskoj bolnici, gde je bila na lečenju i provela poslednjih 10 dana života.

Naime, našoj čuvenoj umetnici je dijagnozifikovan Sjogrenov sindrom. 

Slađa Milošević

Foto: Ataimages

 

Sjogrenov sindrom je poremećaj imunološkog sistema koji se može identifikovati po dva najčešća simptoma - suvim očima i suvim ustima.

Bolest često prati druge poremećaje imunog sistema, kao što su reumatoidni artritis i lupus. Kod Sjogrenovog sindroma obično se prvo oštećuju sluzokože i žlezde u očima i ustima, što rezultira smanjenom proizvodnjom suza i pljuvačke.

Ova bolest je mnogo češća kod žena.

Kako je pevačica non stop bila po bolnicama, mislila je na sve, te je zbog toga napisala testament, kako prenose domaći mediji.

- Slađana je u testamentu navela nekoliko imena, to su bili ljudi koje je mnogo volela. Sa svima je bila dobra, a samo je neke mnogo volela. Ona je znala da nije mogla da se izvuče iz kandži bolesti, pa je želela da se znaju neke stvari i posle njenog odlaska. Najviše je sve dirnuo deo za haljine. Napisala je na papiru da samo njene drugarice mogu da nose njene kreacije i stvari i da niko drugi ne sme da ih dira! To stvarno tera suze na oči. Za druge stvari se nije brinula. Znala je da je u miru sa svime što se dešava, bez obzira na to što bi možda i njeno stanje bilo bolje da su se i doktori prema njoj ponašali kako treba i sa više pažnje. To je stvarno bilo strašno. Žalila se jeste, ali je gledala i da sve preglede pregura, da nikome ne bude na teretu - otkrila je pevačicina poznanica za Republiku.

Slađa Milošević

Foto: Ataimages

 

Podsetimo, Slađana nas je napustila 26. marta, a ovo je razlog zbog kojeg je pevačica prestala da se bavi muzikom u jednom momentu, više o tome pročitajte ovde.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading