Slađa Milošević
Foto: Printscreen/Foto: Youtube/Printscreen

Vest da je rok diva Slađana Milošević umrla u 69. godini potresla je ceo region, a napustila nas je posle teške borbe protiv opake bolesti.

Svoju porodicu naziva “porodica ludih naučnik” i otkrila je da je njen deda često voleo da pravi neke čudne napitke.

Međutim, mali se zna, da je Slađanino pravo ime Aleksandra.

O Slađani je govorio i Paulo Koeljo koji je napisao: “Ona ima nešto čemu sam se oduvek divio kod ljudi: srce da sanja i hrabrost da snove pretvori u stvarnost.”?

Slađa Milošević

Foto: Ataimages

 

Podsetimo, godine 1977, isplivala je na površinu jugoslovenske pop-rok scene, sa pesmom "Au, Au" i iste godine imala svoj prvi veći nastup na koncertu kod Hajdučke česme, gde je nastupala pre Bijelog Dugmeta. Slađana je počela da ruši tabue, kad je izdala pesmu pod nazivom "Seksi dama", koja je bila zabranjena za emitovanje na brojnim radijskim i televizijskim programima.

Pored zavidene karijere na prostorima Jugoslavije, 1983. godine u Nemačkoj je izdala album koji je tamo postigao veliki uspeh, nekoliko godina kasnije u Sjedinjenim Američkim Državama svirala je sa grupom "Baby Sister".

U Jugoslaviji ogroman uspeh postigla je njena duetska pesma sa Dadom Topiće, "Princeza" koja je snimljena 1984. godine i prevedena na engleski jezik. Miloševićeva je u svojoj višedecenijskoj karijeri mnogo puta nagrađivana za svoj rad najprestižnijim nagradama.

Poslednji intervju Slađane Milošević možete pročitati ovde.

Blic

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading