Evo kako Katarina danas izgleda
Foto: Alo/Printscreen

Katarina Žutić (51), inače ćerka Svetlane Bojković, ima izgrađenu glumačku karijeru, a pre nekoliko godina završila je master studije iz pozorišne i radio režije na Fakultetu dramskih umetnosti.

Katarina Žutić

Foto: ATA Images

 

- Upisala sam i završila režiju jer mi je bio potreban malo veći izazov od ovog kojeg sam imala. Prosto sam osetila da imam sad priliku, vreme i želju da se tome posvetim i da se time bavim. Nije čudno da ljudi u mojim godinama budu znatiželjni i da žele da se nadograđuju. To ne treba da bude ništa čudno, treba da bude nešto najnormalnije - rekla je jednom prilikom glumica, pa je prokomentarisala navode pojedinaca da žena ne može da ima uspešnu karijeru i srećnu porodicu.

- To jeste danas činjenica, gledaju vas kao da ste manje žena ako nemate porodicu i familiju, decu i muža. Opet, sa druge strane, sve to pripada ženi i da bude majka i da ima decu i da bude udata i da ima karijeru, ne vidim zašto to ne bi moglo da se spoji. Nema nijednog razloga da ne bude tako, a to nažalost nije uobičajena stvar. Žena je ili domaćica i supruga ili ima karijeru. Ta podela u krugu porodice, ali i na društvenim nivoima je jako bitna i ja se borim i svojom predstavom i novom ulogom protiv toga, to je negde moja misija - kazala je Katarina, pa nastavila:

Evo kako Katarina danas izgleda

Printscreen

 

- Često se susrećem sa raznim predrasudama, ali uglavnom ne ulazim u rasprave. Vidim da nema svrhe i onda nije ni bitno. Ako će neko da kaže da sam manje žena jer nemam decu, tu nema argumenta koji bi to porekao ili potvrdio - dodala je ona.

- Za sebe bih mogla reći da sam feministkinja. Ne u smislu da sam protiv muškaraca, već da smatram da u modernom vremenu žene i dalje nemaju taj položaj koji zaslužuju. Pogotovo kod nas na Balkanu, i dalje je tako da žene ipak treba da sede u kujni i da gaje decu, pa tek onda da se bave nečim drugim. U tom smislu sam protiv, jer smatram da ne treba samo da sede u kući i bave se decom, već da to treba da bude podeljeno na jedan i na drugi pol u okviru porodice - zaključila je ćerka proslavljene glumice Cece Bojković za "Blic".

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Поаро

24.03.2024 17:19

Добра си ти и ниси једина која нема децу. Отац ти је био ЉУДИНА и добар глумац а мајку ниси могла да бираш.🌹🌹🌹