TUŽILAŠTVO PODIGLO OPTUŽNICU PROTIV TONIJA CETINSKOG! Ovo su svi detalji, pevaču "preti" robija?
Foto: Printscreen/instagram

Portal Imperijal prenosi da je Uskok (Specijalno tužilaštvo Hrvatske za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala) podiglo optužnicu protiv Tonija Cetinskog zbog korišćenja lažne potvrde o vakcinaciji protiv koronavirusa.

Prema informacijama koje su objavili, zamenik tužioca Vjekoslav Saulić je 28. decembra 2023. godine podneo optužnicu Županijskom sudu u Zagrebu protiv 18 osoba, uključujući i poznatog pevača.

Toni Cetinski

Foto: ATA Images

 

U stvari, nova optužnica navodi da su okrivljeni platili kako bi dobili lažne potvrde o vakcinaciji protiv COVID-a, omogućavajući im da steknu pravo na digitalnu EU COVID propusnicu.

Optuženi se terete da su posredniku Ivanu Dželaliji dali novac kako bi medicinska sestra Petra Rumiha, koja je tada radila u Domu zdravlja Zagreb zapad i imala ovlašćenje za pristup i unos podataka u informacioni sistem Ministarstva zdravstva, neistinito upisala podatke da su okrivljeni vakcinisani.

Prema optužnici, posrednik je primao različite novčane iznose za ovu nezakonitu uslugu, pri čemu su neki okrivljeni plaćali 265 evra, neki 200, a drugi 100 evra.

Okrivljeni su se branili na različite načine. Neki su negirali delo, dok su drugi odmah priznali. Takođe, bilo je onih koji su prigovarali jer su morali stalno plaćati skupe testove kako bi izbegli pozitivan nalaz i sprečili poslodavca da ih pošalje kući ili kako bi izbegli plaćanje kazne.

Portal Imperijal navodi da je optužnica protiv pomenutih poslata u zagrebački Županijski sud uoči dočeka 2024. godine, ali većini okrivljenih dostavljena je tokom proteklih nedelja. U članku za koji su okrivljeni piše:

- Ko službenoj ili odgovornoj osobi ponudi, da ili obeća mito da unutar ili izvan granica svog ovlašćenja obavi službenu ili drugu radnju koju ne bi smela obaviti, ili da ne obavi službenu ili drugu radnju koju bi morala obaviti, ili ko posreduje pri takvom podmićivanju službene ili odgovorne osobe, kazniće se kaznom zatvora od jedne do osam godina - navodi se u dopisu. Pomenuti medij piše da u optužnici piše da je pevač odlikovan Redom Danice hrvatske, da je neosuđivan, te da se protiv njega ne vodi nikakav drugi postupak, ali nisu objavili kako se Cetinski branio od krivičnog dela za koje se tereti.

Alo! redakcija pokušala je da stupi u kontakt sa pevačem, međutim do momenta puštanja teksta, on se nije oglasio. 

Imperijal

BONUS VIDEO:

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading