Teya Dora
Foto: Alo/Foto: Alo ilustracija

Majka srpske predstavnice na Evroviziji 2024 Teya Dore, etnolog Jasna Jojić, posvetila se istraživanju vlaške magije, te je sada otkrila da su prevare na društvenim mrežama sve češće.

Breskvica i Teya Dora

Foto: Blic tv printskrin

 

Ona se prvo osvrnula na vest o lažnoj monahinji na društvenim mrežama koja tvrdi da oslobađa ljude od crne magije.

Ovo je bila jeftina u odnosu na one prevare koje smo imali u prošlosti, gde su zaista bile stotine hiljade evra u pitanju, ali dobro, bili su i teži problemi ljudi, nažalost. Ljudi koji imaju jako velike probleme spremni su da uglavnom daju puno para da te probleme reše, posebno kad su u pitanju zdravlje, ljubav, nešto što se čoveku čini deo životne važnosti. Ovo nije ovo samo kod nas, ovo se naravno dešava svuda - rekla je.

Jasna ističe i da u Srbiji ima gomila prevaranata, kojima se ne može ući u trag.

- Ako neko ima registrovanu agenciju za natalne karte, za gledanje u dlan, uglavnom se to podvodi pod delatnost duhovna asistencija. Ali dobro, drugačije je gledanje natalne karte i skidanje crne magije. Ne može se poistovetiti - rekla je Jojić gostujući na TV Prva.

Jasna Jojić

Printscreen

 

Kaže i da moramo više imati razumevanja za ljude koji su se okrenuli ka ovakvoj vrsti "pomoći".

- Ove ljude koje neki bolni trenuci u životu, neke tragedije, nateraju da traže pomoć svuda, pa i kod ovakvih prevaranata koji se pojavljuju pre svega danas na društvenim mrežama, mi moramo da razumemo i ne smemo da osuđujemo. A protiv ovih prevaranata moramo da se bavimo upravo na ovaj način, tako što ćemo ih razotkrivati - rekla je ona.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading