Sabina Sakić
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen/instagram

Udovica Sinana Sakića, Sabina Sakić, izgubila je sudski spor protiv kompozitora i tvorca Južnog vetra, Miodraga Ilića.

Ona je dužna da pomenutom kompozitoru isplati sumu od 500.000 dinara, a sada su otkriveni i detalji.

Miodrag je tužio Sabinu jer je u jednom intervjuu izjavila da je on pljačkao pevače Južnog vetra, a dok je po jednoj presudi usmeno opomenuta, drugu će morati da plati.

- Uložila sam žalbu na tu presudu i to se čeka. Što ne kaže za tužbu koju je Sinan pred smrt podneo protiv njega i ovlastio advokaticu iz Valjeva? Ja sam tu tužbu nastavila, oštetio je mog pokojnog muža od početka rada, konkretno od 1981. Moja tužba ima 375 strana. Tek treba da se izračuna koliko nam duguje. To suđenje je u toku, sporo ide, nažalost. Očekujem da će u ovoj godini i to biti završeno, a počeli smo posle Sinanove smrti - rekla je ona i usmerila na njenog advokata Mirka Mrkića:

- Sud je ocenio da Sabina nije smela da istakne da je Mile Bas bio umešan sa kontroverznim ljudima, iako je ona tvrdila da ima neposredna saznanja o tome. Cela stvar je eskalirala kada je Mile Bas u svojoj internet emisiji Sabinu nazvao "slugeranja" Dragane Mirković. Taj postupak je i dalje u toku jer vređa žene. Sabina nikada nije bežala od obaveza, ali mi smo uložili žalbu na tu presudu i to se čeka. Ako bude u obavezi da plati, ona će da plati, jer Sabina poštuje zakon naše zemlje. Što se tužbe za Jutjub kanal tiče, postupak je u toku. Radi se o tome da je Sabina naslednik određenih autorskih prava i da Mile Bas nije tražio njenu dozvolu da postavlja na internet određene pesme. Tu smo tražili veštačenje i ne može precizno sada da se odredi koliki je iznos u pitanju - rekao je on za "Kurir".

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading