Teya Dora
Foto: Alo/Foto: Alo/ilustracija

Koreograf Alen Sesartić, bio je deo tima koji je radio na nastupu Teya Dore na Pesmi za Evroviziju 2024. Ipak, njegovo ime je uklonjeno sa spiska, a on se sada oglasio za Alo! i otkrio sve detalje skandala.

 

 

Znamo da si deo ekipe koja je radila na Teodorinom nastupu na PZE, ali i da je tvoje ime uklonjeno sa spiska. Znaš li zbog čega?

- Da, kao što i znate bio sam deo Teya Dorinog tima, od početka sam bio deo ekipe koja je radila na njenom nastupu. Planirali smo, crtali, probali i napravili pobednički nastup. Iskreno verujem da će u Švedskoj ostvariti dobar plasman. Zašto je došlo do mog brisanja i “nepostojanja”, iskreno, ne znam i ne vidim ni jedan razlog za to. Ja sam svoj posao odradio, reultat je takav kakv je i ponosan sam na taj nastup danas i uvek ću biti.

Jesi li si se čuo sa Teodorom ili sa nekim od saradnika koji bi mogao da ti objasni zbog čega tvoje ime nije među njihovim?

- Poslednji put sa Teya Dorom sam se čuo dan pre druge polufinale večeri i pričali smo telefonski. Nakon toga se nažalost nisam čuo sa njom. U nekoliko navrata sam joj poslao poruku podrške i čestitao na pobedi, međutim, do dana danas nisam dobio nikakav odgovor. Čuo sam se sa nekim ljudima iz tima sa kojima sam radio, radili smo takođe na njenom spotu Ramonda (tamo sam bio zadužen da sve što je vezano za scenski pokret) . Nisu mi imali šta da mi kažu, niti razumiju šta se dogodilo. Mislim da jedino ko treba da mi da odgovor je Teya Dora. Ja sam radio i stvarao za nju. Ja svakog svog saradnika i kolegu poštujem, s ostalima u ekipi ne pričam o izvođaču za kojeg radimo jer to nije profesionalno. Nisam sujetan, ali sam žalostan zbog cele situacije o kojoj sad razgovaramo.

Teya

Printscreen/Youtube/RTS Pesma Evrovizije - Zvanični kanal

 

Da li je ovo bio prvi put da radiš sa Teodorom? Kako je došlo do vaše saradnje?

- Krajem novembra sam dobio poziv od njenog producenta Andrijano Kadovic-Ajzi. Na prvom sastanku smo se našli Teya Dora, Ajzi i ja i brzo sve dogovorili. Sve je bilo jasno i profesionalno, kad sam im rekao kako zamišljam idejno sve to, oni su mi u potpunosti dali 100% poverenje. U prvoj postavi tima smo bili Teyadora, Ajzi, Rebi (redatelj spota Romonda i osoba koja je radila vizuale po mojoj ideji za live show) i ja. Međutim, tokom tri meseca stvaranja i rada na projektu oformila se potpuno nova ekipa u svemu tome i od stare ekipe nije ostao nitko osim mene. Nevezano za sve te promene, radio sam svoj posao do kraja, profesionalno, iskreno i odgovorno. Sve je bilo i činilo se u redu. Opet ponavljam da znam razlog zbog čega nisam naveden ni u jednom segmentu stvaranja tog nastupa sigurno ne bi došlo do ovoga. Prećutno sam nestao bez jasnog razloga i mislim da to nije u redu. Ako je moja ideja ostala i izvedena na pozornici onda je u najmanju ruku pošteno da me se za istu potpiše, navede, uključi.

U pitanju je ozbiljan i veliki projekat, iako ste svi profesionalci, često se mogu desiti nesuglasice, prepitke ili svađe tokom proba.

- Pre svega, ja sam osoba koja u svaki posao ulazim sa 300% sebe i ako treba ne jedem, ne spavam i fokusiran sam do zadnje kapi znoja. Dokaz tome je da sam iz Zagreba sam krenuo u 3h ujutro da bih stigao na snimanje spota "Ramonda" i odradio svoj posao profesionalno kako i inače radim svaki svoj projekt. Koreografi i plesači su poznati po tome da su veliki radnici, nikad ne ulazimo unutar tima ni u kakve konflikte. Ako mene pitate ja sam uživao tokom ovog projekta i to je iskustvo za pamćenje i u svaki moj novi projekt ulazim otvorenog srca.

Teya Dora

Foto: E Stock

 

Kakva je Teodora kada se ugase kamere? Kako se ponaša prema saradnicima i kakvo je generalno tvoje mišljenje o njoj? Je l' ti je ovaj nesporazum pokvario odnos sa njom?

- Teya Dora je jedna pomalo mirna, draga i izuzetno talentirana umetnica. Nije od onih izvođača koji vole preterano pokazivanje u javnosti. Ona je baš pravi umetnik koja samo želi da joj se da da radi i stvara muziku koju publika voli. Prema saradnicima je dobra i mislim da ima divno srce, samo joj treba vrmena da te pusti u svoj prostor, a kad to dopusti onda je uživanje raditi s njom. Meni ništa i niko nije promenio mišljenje niti odnos s njom. Ja verujem da ćemo, kad sve ovo završi, sesti na jednu "dugu kafu", svemu se smijati i nazdraviti na njenoj pobedi na "Eurosongu"!

Je l' očekuješ poziv za Malme ili makar izvinjenje od pevačice?

- Ne očekujem poziv za Malme jer mislim da je to sada na RTS-u koji će oni tim oformiti za Malme. Da sam na sceni u ulozi plesača, to bi bila druga priča, ali ovako, tim može da se promeni u potpunosti. Kako god, opet ponavljam, jako mi je drago da sam pobedničkoj pesmi ove godine pomogao kao deo tima koji je stvorio nastup. Voleo bih da mi je Teya poslala: "Hvala" na moju poruku čestitke na nastupu i pobedi, da sam dobio bilo kakav odgovor od nje, bilo kad, jer ipak smo bili tim, zajedno dušom i tijelom tokom tri meseca pripreme za ovaj projekat.

BONUS VIDEO:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading