Bata
Foto: ATA IMAGES/Foto: Ataimages

Velikan srpskog glumišta, legendarni Velimir Bata Živojinović, ne počiva više u Aleji Žaslužnih građana.

Naime, kako pišu domaći mediji, Bata je premešten iz Beograda u rodnu Koraćicu.

Glumac sada počiva pored supruge Julijane Lule Živojinović, što je bila i njegova želja, piše Blic.

Bata

Foto: Ataimages

 

Podsetimo, ovu informaciju potvrdio je Batin sin, Miljko Živojinović, krajem februara, koji je istakao da su sve procedure ispoštovane i da će se velika želja njegovih roditelja ostvariti:

- Mi smo još 2020. godine dobili sve potpise i saglasnost da Batini posmrtni ostaci budu premešteni, međutim, tada je počela korona i sve je stopirano. Nakon toga, otkriveno je da upravo kroz parcelu gde bi on trebalo da bude premešten prolazi vodovodna cev koju su iz vodovoda, potom, premestili. Zatim smo čekali da prođe neko vreme kako bi se ta zemlja slegla i sada je sve to rešeno, te možemo krenuti u proceduru premeštanja posmrtnih ostataka mog oca. Plan je da to bude urađeno do 1. maja, a koji će to tačno datum biti, bićete obavšteni - kazao je Miljko Živojinović za Informer i dodao da je on obavio sve što je bilo do njega:

- Ja sada idem u Aranđelovac, naručio sam beli mermer, tako da će i nadgrobna ploča biti spremna. Kada dođe taj dan, po našim starim verskim i tradiocionalnim običajima biće održano opelo i sve što ide zatim. Svi članovi naše porodice su u toku i prisustvovaće tom danu, kao i svi oni bliski ljudi koji to budu želeli. Bata će konačno počivati pored Lule, kao što su želeli - kazao je Miljko Živojinović. 

Velimir Bata Živojinović je rođen 5. juna 1933. godine, Jagodini, a detinjstvo je proveo u Koraćici pod Kosmajem

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading