Jovana Joksimović
Foto: Printscreen/Foto: Instagram/jovanajoksimovic

Voditeljka i novinarka Jovana Joksimović danas važi za autoritet u svom poslu, međutim, kako je sama navela, nije ni njoj na samom početku bilo lako.

Kako je navela, sada je mladim novinarima mnogo lakše kada počnu da rade i grade karijere. Ona se prisetila kako je pak bilo njoj kada je tek došla na RTS.

- Baš sam nedavno razmišljala o tome kako se moja generacija danas i devojke od 20 do 30 godina možda i ne razumemo. U stvari to su žene kojima smo mi gradile taj put da danas ne znači ne, i da to neću i to ne moram je skroz okej. U moje vreme na tim počecima kad si mlad nemaš nikakva prava, ne ako si žensko nego i ako si muško. Volontiraš, gledaš u starije kao u boga i čekaš svojih dva minuta slave. U tom smislu je potpuno drugačije, danas vi dođete u neku redakciju, dođe mlada osoba, dobije platu, stalno zaposlenje i prosto se dobro oseća. Prema ženama u novinarstvu je uvek vladala ta jedna stigma – „Šta ti znaš? Ako si se lepo sredila to znači da nisi dovoljno pametna, što lepše izgledaš to ti je manji mozak. To je bio narativ koji je mene sačekao u medijima. Ja kada sam počinjala i bila je takva situacija da kada vodite jutarnji program na RTS-u da treba da nosiš malo šminke, meni su rekli da nisam krenula na maskenbal kada sam se sredila - započela je Jovana i dodala:

Jovana Joksimović

Foto: Printscreen/instagram

 

- To su sve stvari koji se mojim koleginicama, pa i vama i meni stavljaju na teret. Ja mislim da smo mi kroz RTS uspeli da napravimo tu estetiku drugačiju a to je da treba ljudi da se lepo srede i da to ne znači da nisi dovoljno pametan. Ja sam slučajno završila u medijima, bio je konkurs na BK gde sam se ja prijavila iz drugih razloga, a u stvari sam završila na televiziji. Stvarno volim ovaj posao, privilegija je da možeš danas da se baviš onim što voliš. Kada završim emisiju ja sam umorna, ali sam i srećna i provela sam se super. Uspela sam da obrađujem teme koje mene interesuju i da se lepo provedem, jer zamislite da se četiri sata dnevno dosađujem - zaključila je Jovana i dodala da je mit da je se sagovornici plaše:

- Ma ne plaše se mene, to su gluposti. Kod mene se svi super provedu - zakljulila je voditeljka za Blic.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading