Teya Dora
Foto: Stock/Foto: E Stock

Pevačica Teya Dora pobedila je na takmičenju "Pesma za Evroviziju 2024" sa numerom "Ramonda" i tako omogućila borbu za prvo mesto na Evroviziji u Malmeu.

Teya Dora je iskoristila jaku simboliku koja je vrlo bitna u istoriji srpskog naroda.

- Ramonda je simbol ponovnog rađanja i nove snage! Hvala publici što je meni dala snagu! Ovo je naša zajednička pobeda! Velika mi je čast da predstavljam Srbiju na Evroviziji u Malmeu - poručila je Teja na svom X (nekadašnji Tviter) nalogu.

Ramonda

Printscreen

 

Ipak, ona nije jedina koja se oslonila na simboliku popularnog cveta feniksa.

Ramonda

Printscreen

 

Naime, naša najpoznatija modna kreatorka Verica Rakočević svoju kolekciju 2013. godine nazvala je "Ramonda Serbica", a modni detalji bili su inspirisani upravo ovim posebnim cvetom.

ONA JE PRE TEYA DORE SRBIJU PODSETILA NA RAMONDU Pre 10 godina pričala o cvetu feniksu, svi je znate, evo o kome je reč!

Foto: Blic tv printskrin

 

Verica je tada revijom proslavila 30 godina svoje karijere.

- Ramonda serbica je cvet koji nikada ne umire, rađa se, bere, miruje i uvenuo ponovo oživi sa par kapi vode i on je odlična metafora za moj život i rad. Posle nepovoljnog perioda krajem prošle godine, na pitanje mog druga Dejana kako sam, odgovorila sam da nikada nisam bila bolje. "Ti si Ramonda serbica" kazao je Dejan a ja u trenutku dobila inspiraciju za kolekciju - pričala je Verica Rakočević za "Blic" tada.

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading