Ceca na snimanju ZG
Foto: ATA IMAGES/Foto: ATA Images

Već 23 godine, džip Željka Ražnatovića, poznatog kao Arkan, mirno stoji parkiran ispred porodične kuće na Autokomandi, u kojoj sa decom i sestrom Lidijom Ocokoljić živi njegova udovica, Svetlana Ražnatović.

Blindirani automobil je, kako saznaju domaći mediji, i dalje predmet ostavinske rasprave i zbog toga sve ove godine ne može da se proda.

Ovim vozilom je nekadašnji biznismen i vođa paravojnih formacija išao po najveću balkansku muzičku zvezdu kada ju je na dan venčanja 1995. godine izveo iz porodičnog doma u Žitorađi i doveo u Beograd.

Ceca i Arkan

Printscreen

 

Taj četvorotočkaš je, prema rečima bliskog prijatelja, bio njegovo omiljeno prevozno sredstvo.

- Željko, iako više od dve decenije nije sa nama, večiti je izvor fascinacije. I dan-danas se o njemu priča i postoje sučeljena mišljenja o njegovom životu pre smrti, ali i sada ima stvari o kojima se polemiše. Odmah preko puta kuće nalazi se parking na kojem je ovo vozilo. Tu je dovezeno nakon što je policija obavila detaljan pregled davne 2000. godine, kada je ubijen u hotelu na Novom Beogradu. Od tada se vozilo nije pomerilo. Mogu vam reći da je on uživao da se vozi u njemu. Džip je blindiran, a kao što vidite, obično staklo je popucalo od stajanja, mada ga je možda neko i namerno razbio. Tu je blizu stadion Crvene zvezde, ima mnogo navijača, pa ko zna - priča prijatelj porodice Ražnatović za domaće medije.

Inače, i dan-danas je misterija šta se desilo s bogatstvom Željka Ražnatovića Arkana i u čijim rukama je završilo. Posle njegove smrti otvoren je testament, koji je napisao u prisustvu dvojice prijatelja i kojim je deci koju ima sa četiri različite žene ostavio nekretnine. Pokrenuta je i ostavinska rasprava, a postupak do danas nije okončan. Ostavinskom raspravom su obuhvaćene, osim lične imovine, i akcije jednog velikog građevinskog preduzeća, o čemu su mediji već pisali. Da se na imovinu iz ostavinske rasprave još uvek čeka, na ročištu 2018. godine potvrdila je i Ražnatovićeva udovica Svetlana.

- Ostavinska rasprava još traje, nije završena ni posle više od 12 godina - rekla je tada pevačica.

Luksuzan model Cecin "jaguar" se prodaje za 121.000 e

Arkanov džip nije jedini koji je bio u koloni kada je 1995. išao po buduću suprugu Cecu u Žitorađu. Među automobilima bio je tu i čuveni "jaguar". Reč je o posebnom modelu ove limuzine "mažestik", kojih u produženoj verziji ima svega 121 širom sveta.

Sada je u vlasništvu jednog Valjevca, koji ponosno kaže da je jedini u Evropi, pored zvaničnika Ujedinjenog Kraljevstva, ima priliku da se vozi u ovom luksuznom automobilu. Nedavno je priča o ovoj limuzini, dugačkoj šest i po metara, ponovo aktuelizovana nakon što je ovaj Valjevac dao oglas za njenu prodaju, i to po vrtoglavoj ceni od 121.000 evra!

Kurir

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Milo

27.02.2024 05:16

Odvratno je o kome vise pisete, zašto pisati o kriminalcu?