Lepa Lukić
Foto: Alo/Alo!/Aleksandar Nalbantjan

Lepa Lukić, kraljica narodne muzike, nedavno je otkrila dugo čuvanu tajnu iz prošlosti, a reč je o poznanstvima ljudi sa margine društva.

Pevačica je priznala da se osamdesetih godina viđala i družila sa žestokim momcima poput Ljube Zemunca i Radetom Ćaldovićem Ćentom.

Lepa je bila rado viđen gost na njihovim svečanostima, a jednom prilikom otrkrila je sve detalje njihovog poznanstva, kao i da su je opasni momci angažovali bili da peva na svadbi njihovog druga telohranitelja:

- Prema meni su bili predivni. Ljuba Zemunac, Ćenta, oni su mi napravili jednu svadbu u Frankfurtu. Naime, mi svi pevači smo pevali u Minhenu u jednom restoranu Vardar. Često sam sa Zoranom Kalezićem po deset dana pevala tamo, i oni su dolazili u taj restoran. Ako se pravio važan pevač, oni za nos vuku. Mene nikad. Njima se dopadalo što sam ja pri zemlji bila. Kad su jednom došli u restoran, konobar mi kaže da me Ljuba Zemunac zove da dođem za njihov sto. Mislite da sam to smela da odbijem - priseća se Lepa.

Lukićeva je potom otkrila kako je izgledalo ugovarenje honorara za svadbu:

- Sednem kod njih, što da ne sednem kad su me pozvali. Oni odmah pitaju hoću li da pevam na svadbi, a ja ne znam da li smem ili ne smem da odbijem. Pitali me koliko košta, ja kažem ništa. Pazi šta govoriš, nemoj ništa, nemoj da se foliraš, kažu mi: Ja mislim - provociraju ne sigurno. Hoći da vam pevam onako, neću da vam naplatim. A oni - govori cifru. Ja mislim prete mi. Koliko kažeš toliko ćeš dobiti. Navalili oni da kažem cifru i ja kažem 3.000 maraka. Pruža on ruku i dogovoreno - prisetila se Lepa.

Lepa je ispričala i kako je izgledala svadba:

- Na svadbi nema njih, ja čekam. Kad ide Zemunac ko vojvoda, iza njega sedam-osam njih, njihovo društvo, dupli sto i on kaže Lepa šta čekaš. Posle Zemunac došao do nas i pita da li može da svira bubnjeve, kaže naučio u zatvoru, pa je svirao. Sve lepo bilo, do ujutro bili tu. Isplatio me gazda 3.000 maraka- priznaje Lepa.

Inače, Lepa je poznata kao neko ko se celi život kockao, pa je jednom prilikom kockala sa opasnim momcima, a ako je verovati na reč Lepinoj prijateljici, ona ih je žestoko ojadila:

- Pevačicina prijateljica jednom je ispričala da je čak i kockala sa Ljubom Zemuncem i Ćentom: Dobro su joj plaćali kada im je pevala, a jednom prilikom im je svu lovu uzela na kocki. Nekoliko hiljada maraka, ja sam čuvala taj novac. Lepa je bila kraljica kocke, kad ona sedne da igra, retko ko je mogao da joj stane na crtu. Išlo joj je to od ruke. Ćenta i Ljuba su nekoliko puta izgubili od nje, a nisu joj zamerili. Tada Lepa nije želela da se zna da posećuje kockarnice. Bila je velika zvezda i smetalo joj je da se o tome priča- rekla je ona.

BONUS VIDEO 

services.brid.tv

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading