Milica Jokanović
Foto: Printscreen/Printscreen

Pravnica Milica Jokanović svojim je znanjem zapušila usta i pokazala kako pamet i izgled mogu da idu zajedno.

Svi su Milicu primetili kada je briljirala u kvizu "Slagalica", jer skoro da nije bilo pitanja na koje nije imala spreman odgovor. Zbunjeni, mahom muški protivnici, nisu mogli da veruju sa kakvom se lakoćom gubi od Milice.

Već tada je pažnju na sebe skrenula i izjavom da godinama ne može da nađe posao, iako je diplomirani pravnik. Da li je moguće, zapitala se javnost, da u Srbiji nema posla za mladu osobu koja ima tako briljantno znanje.

Milica se ipak ubrzo nakon trijumfa u "Slagalici" zaposlila, ali kvizove nije batalila. Već je postala član "ekipe tragača" u popularnom kvizu "Potera" gde smo svojim znanjem onemogućava takmičare da dođu do željenog novca.

Iako se to po njenom uvek smirenom i damskom licu i držanju nikada ne bi reklo, Milicu život nije mazio i prošla je kroz izuzetno teške periode.

Rođena je u Zenici, u gradu gde su je svi voleli kao vedru i već tada prepametnu devojčicu, kojoj umesto lutaka najdraža igračka bila enciklopedija koju je dobila na poklon od oca.

Početkom rata u BiH porodica Jokanović mora da beži iz Zenice, a Milica koja je tada imala deset godina i danas pamti trenutak kada joj je zapaljena kuća sa kojom je izgorela i njena biblioteka prepuna knjiga. Zarekla se tada sebi da će da nastavi da se obrazuje još više i da nikada neće stati sa sakupljanjem knjiga.

U školi je nastavila da briljira, nije bilo oblasti iz koje nije bila najbolja, ali se nikada nije nametala, nije sebe isticala u prvi plan.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading