BOSANAC PROGOVORIO O FINANSIJAMA! Harmonikaš otkrio ko je glavni krivac za prazne džepove
Foto: Alo/Foto: ATA Images

Muzičar, harmonikaš i član popularnog muzičkog takmičenja "Zvezde Granda", Dragan Stojković, poznatiji kao Bosanac, progovorio je o problemima i izazovima, sa kojima se susreću današnji kompozitori, a kako Bosanac navodi, za sve je kriva današnja muzika.

Bosanac nije štedeo, a ni birao reči o današnjoj muzici, pa je kako kaže muzika koja se pušta po klubovima i "forsira", gora nego ikada pre.

Bosanac

Foto: Youtube/Printscreen

 

 

- Danas nema mecena, nemamo ni izdavača, ona ili on mora da plati sve. A najbolji zvuk se dobija sa muzičarima, a ne programiranjem. Današnji snimci kada se slušaju, počev od moje Džidže pa nadalje, to se samo dere, nema dinamike, nema svirke. Amerikanci to drugačije rade, oni prvo naprave demo snimke, pa čuju pesmu, a onda snimaju glas u Los Anđelesu, pa bas u Čikagu, u Njujorku violine gude, pa sve onda sastave i tako se dobije kvalitet - ispričao je Bosanac.

Harmonikaš je takođe ogorčeno priznao, da je takođe veliki problem današnjim autorima, to što je muzika prešla na digitalne mreže, pa muzičari ne snimaju albume, jer im se ne finansijski ne isplati: 

Kod nas je žaba videla da se konj potkiva, pa je i ona digla nogu. Ne možeš ti sa sirotinjom uraditi tako nešto. Možeš staviti logo od "mercedesa" na "juga", ali "jugo" ostaje "jugo". Osamdesetih godina se zarađivalo, ali se plaćao porez na ukupan prihod građana i to je bilo sve regularno. Ja danas na jednom mom kolu imam 16 miliona pregleda, ali su džepovi prazni, te pare su ništa u odnosu na to - kazao je Bosanac.

BONUS VIDEO

services.brid.tv

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading