Ana bekuta
Foto: ATA IMAGES/Foto: Alo ilustracija

Nakon što je  Aca Lukas  prošle godine održao koncert, predstavnici ostrva Barbarinac tada su odlučili da otkažu sve koncerte muzičara iz Srbije i to zbog pritisaka od strane Domovinskih pokreta koji vrše pritisak, kako su naveli, na političkoj i nacionalnoj osnovi.

 - Obaveštavamo vas da otkazujemo sve planirane koncerte muzičara iz regiona. Naš primarni cilj ovog leta je bio da obezbedimo zabavu za sve goste našeg kraja, ali zbog velikih pritisaka na političkoj i nacionalnoj osnovi, pre svega onih u režiji "domovinskog pokreta", prinuđeni smo da otkažemo sve navedene koncerte.

- Mišljenja smo da se u ovim mutnim političkim igrama, koje stvaraju veoma ružnu sliku o svima nama kao domaćinima, koriste uvaženi veterani. Cilj ovog projekta je zabaviti se, širiti prijateljstva i promovisati Hrvatsku kao destinaciju koja na isti način dočekuje sve svoje goste, bez obzira na poreklo, veru ili bilo koju drugu osnovu. Zahvaljujemo se svima koji su do sada posetili ostrvo i bili deo magične zabave“ - napisali su tada organizatori na Instagramu.

Gradonačelnik Pule, Filip Zoričić, zabranio je nastupe Ane Bekute, Zorane Mićanović, Duška Kuliša i Dragana Kojića Kebe u ovom gradu prošle godine.

Pored Pule, srpski pevači su imali zakazane koncerte u Osjeku, ali je gradonačelnik tog grada, Ivan Radić, takođe otkazao koncerte.

Otkazali i Kovačevića

Prošle godine otkazan je koncert srpskog pevača Saše Kovačevića, koji se trebao održati 24. novembra u sali za venčanja u Bibinjama.

Organizatori su poručili da je koncert otkazan zbog neslaganja meštana s njihovim izborom izvođača.

- Na veliku žalost nas kao organizatora, ali i velikog broja zainteresovane publike, obaveštavamo vas kako smo primorani otkazati koncert Saše Kovačevića koji je bio predviđen za 24. novembra, poručili su organizatori.

Goga Sekulić otkazana

Kako prenosi zagrebački Večernji list, nastup je trebalo da se održi 14. oktobra, ali su organizatori samo dva dana pred zakazano gostovanje na svom Instagram profilu objavili obaveštenje o otkazivanju.

-Na veliku žalost nas kao organizatora i velikog broja zainteresovane publike, uprkos popunjenosti kapaciteta danima pre, obaveštavamo Vas kako smo primorani da otkažemo koncert Goge Sekulić zakazan za 14. oktobar. Uvažavajući stavove i mišljenja dela stanovnika grada Benkovca, te zbog neslaganja s našim izborom izvođača, morali smo doneti ovu tešku odluku. Zahvaljujemo na razumevanju, a mi nastavljamo dalje s našim zimskim programom zabave. Više informacija uskoro! – napisali su organizatori, a prenosi ovaj hrvatski dnevnik.

-Ova odluka je mene i moje saradnike jako rastužila! Posebno što godinama unazad nastupam u Hrvatskoj gde sam uvek dobro došla i gde volim doći i gde ću uvek ići. Kao što su u Srbiji hrvatski izvođači dobro dočekani uvek, baš zato grad Benkovac da bi napredovao mora nažalost nadjačati događaje za budućnost naše dece, a ne vraćati se unazad i stvarati neugodne situacije. Mnogo prijatelja imam u Hrvatskoj koje volim i poštujem, a posebno svoju publiku - poručila je Goga.

Podsetimo, Gradonačelnik Zadra, Branko Dukić, navodno nije dozvolio da se održi koncert Aleksandre Prijović u Zadru, pišu hrvatski mediji.

Koncert je, kako pišu tamošnji mediji, trebalo da se održi u maju u dvorani Krešimir Ćosić, ali je Dukić navodno ekspresno odbio da Aleksandra peva u gradu, pa koncert nije zakazan niti najavljen, saznaje "Index.hr".

Blic/Esspreso

BONUS VIDEO:

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading