Ceca, Mili
Foto: Alo/Foto: Ilustracija

Pevačica Ceca Ražnatović dobila je Aleksandra Milića Milija na sudu. Naime, Ceca i Mili su završili na sudu kada je ona shvatila da se on upisao kao vlasnik fonograma svih albuma koje je radio sa pevačicom, iako je dogovor bio potpuno suprotan.

- To se sada sve sređuje, i Jutjub kanali se sređuju i moj kanal se sređuje. Neke pesme su povučene dok se neke stvari ne raščiste, sa Milijem sam na sudu baš zbog tih fonograma, zato što je dogovor bio da budu 50-50, on je uzeo na sebe svih 100 posto. Sada je to sud dodelio da bude 50-50 kako je i trebalo da bude. Ja moram da kažem mojoj publici da nije stvar do nesređenosti kanala, sve su pesme tu, ali moraju stvari da se poštuju i da se stavi sve na svoje mesto - rekla je u "Premijeri" Ceca.

Nakon što je Ceca u navedenoj emisiji spomenula sve, vrlo brzo se oglasio advokat Aleksandra Milića Milija koji je otkrio nove detalje.

Advokat Jakšić kaže da je ta izjava Cece Ražnatović neistinita jer spor, kako on tvrdi, i dalje traje.

- Povodom neistinitih i neosnovanih novinskih natpisa koji su se pojavili u vezi sudskog spora između, mojih klijenata, društva Miligram music doo i Aleksandra Milića sa jedne strane i društva Ceca Music doo sa druge strane, želim da upoznam javnost sa realnim činjeničnim stanjem kako javnost ne bi bila dovedena u zabludu.

Pre svega želim da obavestim javnost da sudski spor oko vlasništva na snimcima nije završen pa isti niko nije dobio ni izgubio, kako je to netačno plasirano u pojedinim medijima. Da vlasnik youtube kanala Svetlana Ceca Raznatović nije nikada ništa platio za pravljenje tih snimaka utvrdio je i sudski veštak u predmetnoj parnici - navodi advokat Jaksšić u svom dopisu i nastavlja:

- Moj klijent je sam platio i organizovao proizvodnju tih snimaka i bio njihov većinski autor. Te pesme postigle su veliki uspeh, a onda je 2015. godine društvo Ceca music doo odlučilo da te pesme eksploatiše na youtube kanalu Svetlana Ceca Raznatović, bez ikakve dozvole autora, vlasnika snimaka i izdavača, a kompletan prihod, od Youtube-a i digitalnih platformi, zadrži za sebe, što je u suprotnosti sa zakonom i poslovnom praksom u diskografiji. U pitanju je šestocifrena ili sedmocifrena brojka u evrima. Na youtube kanalu Svetlana Ceca Raznatović nalazi se i eksploatiše oko 1.300 klipova od kojih je oko 1.000 nelegalnih jer vlasnik kanala, društvo Ceca music doo, nije imalo dozvolu vlasnika snimaka i autora za tu eksploataciju. Od tog broja za oko 800 klipova vlasnik kanala nije imao saglasnost mojih klijenata, Aleksandra Milića, koji je većinski autor (75% na 10 albuma) i društva Miligram Music doo, vlasnika snimaka. Na pokušaje mojih klijenata da se izvrši fer, na zakonu zasnovana, podela tih prihoda, Ceca music doo i Ceca lično ne odgovaraju i ne žele da se to podeli. Time su grubo povređena prava ne samo mojih klijenata već i 8 drugih autora koji su stvorili tu karijeru kao što su Doca Ivanković (4 albuma), Ljiljana Jorgovanović i mnogi drugi.S obzirom da je u pitanju neovlašćeno korišćenje autorskih dela i snimaka, postoji mogućnost da su tim radnjama ostvareni elementi bića krivičnih dela protiv intelektualne svojine, koja propisuje naš Krivični zakonik.

POVREDILA JE PRAVA DEVET AUTORA! Hitno oglašavanje Milijevog advokata nakon Cecinih tvrdnji da ga je dobila na sudu

Alo

 

- Youtube kanal Svetlana Ceca Raznatović i digitalna distribucija koju na digitalnim platformama vrši društvo Ceca music doo, verovatno predstavljaju najveću nelegalnu distribuciju muzičkih sadržaja u istoriji naše diskografije, kojom je ostvarena ogromna protivpravna imovinska korist. Ovakvo postupanje nepojmljivo je u civilizovanom svetu. Moji klijenti, i drugi autori, godinama pokušavaju da se dogovore u najboljoj nameri kako se ne bi ukidao youtube kanal Svetlana Ceca Raznatović i digitalna distribucija koju na digitalnim platformama vrši društvo Ceca music doo ali bez odgovora i želje za civilizovanim rešenjem. Niko tu nije neraspoložen prema Ceci, svi samo traže svoja prava propisana našim zakonom.

- Po dogovoru koji se pominje u medijima da se prihod od izdavaštva deli u procentu 50% : 50%, moj klijent je društvu Ceca music doo u periodu 2004. – 2015. godine isplatio skoro milion evra, za šta postoji uredna poslovna dokumentacija, a Ceca music mom klijentu od prihoda ostvarenog od youtube kanala Svetlana Ceca Raznatović i digitalne distribucije mom klijentu, društvu Miligram music doo, nije platila ni dinara. U tom smislu, netačno je da je moj klijent uradio nešto suprotno dogovoru, već je dogovor između Cece i Milija grubo prekršen sa njene strane u više navrata, što je prouzrokovalo ovakvu situaciju i sudske sporove.

Kurir

BONUS VIDEO:

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading