Severina objavila dve pesme
Foto: Alo/Matea Smolčić Senčar

Od kada je kao bomba odjeknula vest da je Severini Vučković ponovo oduzeto starateljstvo nad sinom Aleksandrom, javnost u regionu ne miruje. 

Afera je sada otišla i korak dalje, a kako navode mediji, sve je izazvala sama Seve koja je inače javno najavila da nikada neće odustati od sina, te da je rat oko starateljstva tek počeo.

Navodno, Severina Vučković sada odbija da preda dete ocu Milanu Popoviću, čime krši zakon, kao i odluku Vrhovnog suda u Hrvatskoj. A ni to nije sve.

Osim što dete nije odvela kod oca Milana Popovića, ona ga, kako se navodi, nije odvela ni u školu.

- Ovo što Severina sada radi  je upravo razlog presuda protiv nje da joj se uskraćuje pravo da se bavi zdravljem i školstvom deteta jer ga nije vodila 46 dana u školu - kaže izvorupućen u slučaj pevačice i dalje objašnjava:

Suština je da se Severini uskraćuje pravo po sudskoj odluci da se ne bavi detetom, to jest njegovim obrazovanjem i zdravljem, što je dokazano u nekoliko slučajeva. Zdravstveno zato što od 20 puta koliko je dete bilo kod nje, 15 puta je bilo bolesno. Međutim, ono što je ključna stvar bila za takvu odluke jeste činjenica da Severina nije htela da dozvoli da dete u toj dobi, treći razred osnovne škole, ide na psihoterapiju, što su preporučili stručnjaci, sa čim se otac Milan Popović složio, a ona  se time oštro protivila i zbog toga joj je uskraćeno pravo za detetovo zdravstveno stanje i obrazovanje - rekao je izvor.

Podsetimo, Vrhovni sud ukinuo je nedavno presudu Županijskog suda u Splitu, po kome su i otac deteta Milan Popović i Severina imali starateljstvo "pola pola". Tada je sud biznismenu dodelio većinsko starateljstvo, prema kome će dete 22 dana biti kod oca, a osam kod majke. Kao razlog navedeno je to što je dete izostalo iz škole dok je bilo sa majkom na turneji.

- Do takve odluke Vrhovnog suda je došlo isključivo zbog toga što 2019. godine, kada je dete bilo u trećem razredu, 46 dana nije išlo u školu, već je bilo na Severininoj turneji, pa se otac, kasnije, kad je dobio dete, angažovao da dečak ne padne razred - priča upućeni izvor i dalje navodi:

-  Kad je to sve sagledao osnovni sud pet sudija jednostavno je izglasalo da druge mogućnosti nema. S druge strane, koliko se ona služi lažima u svojoj kampanji govori i činjenica da jedan poslanik kaže da je Severini oduzeto dete, a zapravo joj nije oduzeto starateljstvo, već je sud pevačici smanjio broj dana. A zašto je sud Severini smanjio dane sa detetom - samo zato što u jednom periodu dete 46 dana nije vodila u školu i veće od pet sudija je procenolo da je Severina nemarna majka zato što sina 46 dana nije vodila u školu.

Republika

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading