cveta majtanović
Foto: Printscreen/Foto: Youtube/Printscreen

Cveta Majtanović pobedila je u prvom muzičkom takmičenju u Srbiji, "Idol".

Nakon pobede snimila je pesmu i spot, pojavila se na Beoviziji, ali je ubrzo nestala sa scene.

Novosađanka je svojim glasom te 2003. godine, kada je Srbija dobila i svoj prvi muzički šou "Idol" oduševila Srbiju, a i region i odnela pobedu.

Cveta se tokom takmičenja izdvojila i neobičnim imidžom, a posle trijumfa u "Idolu" objavila je veoma uspešan singl "Nisam ista", koji je u našoj zemlji bio proglašen i za hit godine.

Majtanovićeva je još jednom okušala sreću u muzici i to na još jednom muzičkom takmičenju. Bilo je to 2008. godine na "Beoviziji" i zauzela je petu poziciju.

Iako ima neverovatan dar za muziku, pobednica "Idola" nije zanemarila školovanje. Završila je master studije iz oblasti inženjerstva i menadžmenta na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu.

Cveta se više ne bavi pevanjem, več, kako piše na njenom Instagram profilu, radi kao istraživač na Univerzitetu u Trentu, u Italiji.

U jednom od poslednjih intervjua koje je Cveta dala medijima, na pitanje da li se ponovo prijavila na neko muzičko takmičenje, imala je samo jedan odgovor.

- Nedavno sam naišla na Fejsbuk status u kom se jedna osoba pohvalila svojim dosadašnjim učešćima: 3K DUR, Beovizija, Operacija Trijumf, Prvi glas Srbije, X faktor, pitajući se šta je sledeće. Moja prva reakcija bila je: "A da odustaneš?" To je ujedno i moj komentar po pitanju toga - odlučna je bila Cveta Majtanović.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading