MUŽ JOJ SE UBIO, BILA JE TEŠKA SIROTINJA Stojine komšije otkrile potresne detalje o životu pevačice, niko nije znao da se sa ovim borila
Foto: Alo/Foto: ATA Images

Meštani sela Perlez, odakle je folkerka Stojanka Novaković, poznatija kao Stoja, progovorili su i otkrili sve nepoznate detalje o pevačici.

Kako kažu, ogromnu kuću i bajkovito dvorište koje je sagradila, Stoja je stekla sama zahvaljujući talentu i kako komšije kažu, darom od Boga.

Stoja je tokom života preživela teške nesreće, kako kažu: "muž joj se ubio, a bila je i teška sirotinja".

Prva komšinica ima samo reči hvale za folkerku:

- Ona je kuma moje sestre i super je. Fina je komšinica, što se toga tiče mogu vam reći kulturna je, nije napadna. Nikome ne smeta. Kupila je kuću i u Rijeci, ide sada tamo-vamo, inače i muž joj je predivan. Igor je jedan fin, kulturan čovek. Razumeju se, stvarno - istakla je ona i otkrila da je pevačica živela veoma skromno u detinjstvu.

- Bila je jako teška sirotinja, ali je jako lepa, fina, kulturna pametna, nikada nije prošla da se ne javi - rekla je ona, pa iskreno odgovorila na pitanje da li je pevačicu promenila popularnost.

- Znaš kako, kada je neko siromah, slabo se i poznaje. Znala sam, teško je živela, onda se mlada udala, brak nije baš tako bio, onda se ona probijala, eto, pesma ju je održala. Sreća, imala je dar od Boga, koji je stvarno podigao i nju i njene roditelje i brata. Sve je ona pomagala, daleko od toga da nije, stvarno.

Teške trenutke Stoja je uspela da prebrodi zahvaljujući muzici i radu ali i svom partneru Igoru.

- On je nju, ja mislim, u svemu motivisao. On je jedan divan čovek. Imala je težak period sa tim bivšim mužem, on se ubio.

Stoja je u braku, u koji je ušla veoma mlada, dobila i sina.

- Nije više ni imala dece, sve je to uticalo. S kim ne jedeš ne znaš tačno pravu istinu, ali verovatno da je sve to uticalo.

- Stvarno se borila, svim silama i uspela je. Sada je i baka, ima dvoje unučadi jako fine, veliki su već. Mislim da Milica ima 18 godina, a ovaj mali je nešto malo mlađi.

Sebi i svojoj porodici je Stoja takođe napravila kuću u kojoj je nekada živela sa roditeljima. U Perlezu je išla u osnovnu školu, a ako je suditi po rečima komšinice dalje se nije školovala.

- Ona nije čak ni školu završila ali je stvarno postigla sve. Hvala bogu to je dar od boga koji je ona mogla da iskoristi - kaže prva Stojina komšinica i dodaje:

- Dobra je kao čovek, ima dobru dušu. Pedantna je jako, možete da vidite kuću, to je sve pod konac, puno cveća, puno trave, to je sve pedantno stvarno.

Druga meštanka složila se sa prvom komšinicom.

- Seljačko dete, nije prepotentna. Takva je, svi je vole, što je ne bi voleli kada je naša, iz našeg mesta. Meni je lično drago što je napravila uspeh, neka se probila, neka je ostvarila neki svoj san verovatno taj u pesmi, ali da li je ostalo, to ne znam.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading