Džej
Foto: Printscreen/Printscreen

U filmu "Nedelja", koji prati detinjstvo i odrastanje Džeja Ramafanovskog, jak pečat ostavio je lik pevačevog brata, Don sa Dorćola, Iso Lero Džamba, koji je ubijen.

 

 

Džamba je je bio momak sa asflata, ali je tragično nastradao. Glasine kažu da je zazidan u temelje zgrade, dok drugi pričaju da je bačen u reku, a u filmu je otkrivena istina o tragičnom gubitku.

Džamba je uzidan mrtav u beton, bivši telohranitelj Milorad Tomić jednom prilikom govorio je o njemu.

- Stanovali smo u istoj ulici, Džej je bio malo niže. Nosio me je na ramena, vodio po svadbama kao klinca. Žena koja radi kao krupije u kockarnici mi je rekla u Beograđanki. Onaj lift u koji su ga uveli, a u liftu ne može da se zadrži nikakva tečnost jer je samo sa tri strane zatvoren. Mora negde da curi. Kaže mi da je do članaka bilo krvi! Tako su ga "izbombardovali" da je on još tu iskrvario - pričao je Tomić o Džejevom bratu, koji je polici od malena bio poznat zbog džeparenja i šibicarenja.

Iako je bio sitne građe, bio je veoma hrabar i smeo, a veoma rano počeo je da trenira boks, te je bio u Crvenok Zvezdi i Radničkom.

Zbog svog fer pleja ušao je u legendu, a pobeđivao je mnogo jače i krupnije.

Obični ljudi koji su ga poznavali govorili su da je bio veoma korektan, sa lepim manirima, ali i veliku hrabrost da izazove mnogo jače i opsnije od sebe. Jedan takav konflikt došao mu je glave tog 23. septembra 1992. godine ispred “Palate Beograd”.

 

 

Gradske priče kažu da je zatvorski svet upoznao 1976. gde je završio zbog krađe novčanika i tuče na autobuskoj stanici. Zbog nekih svojih poduhvata na ulicama stekao je status opasnog momka od koga su čak strahovali i zatvorski čuvari. Mnogobrojni zatvorski cimeri su zbog njegove reputacije izbegavali da ulaze u konflikt sa njim, pa su gledali da mu ne protivreče. Ostao je upamćen kao neko ko se stalno svađao sa zatvorskim komandirima i isterivao pravdu za ostale zatvorenike, zbog čega je nemali put dobijao batine pendrecima.

Neke stare priče govore da je dok su ga vodili na premlaćivanje znao je da se otrgne i provuče se kroz rešetke, lomio je staklo i pretio da će iseći vene. Zbog svojih ispada često mu je sledovala samica uz dodatnu kaznenu meru vezivanja. Govorilo se da količina batina koje je on dobio u CZ-u, ne bi mogla da stane ni u 30 vagona.

Od cimera sa kojima je delio ćeliju zahtevao je disciplinu i dodeljivao im različite zadatke. Oni koji su se usprotivili dobijali su šamar, a oni malo tvrđi i batine. Oni koji su ga videli u zatvoru kažu da je bio posebno surov prema silovateljima i zlostavljačima dece, na njegovoj meti bili su i homseksualci, ali se oduševljavao sa onima koji su stigli zbog privrednog kriminala.

(Blic)

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading