IŠAO JE NA KOSOVO I ČINIO IM ŽIVOT LAKŠIM O ovim Đošinim delima saznalo se tek nakon smrti, otkriveni nepoznati detalji
Foto: Alo/Alo

Bogoljub Mitić Đoša, glumac koji je zasmejavao i razvedrivao čitav region, ostaće upamćen kao uvek vedar i nasmejan, a tek nakon njegove smrti javnost je saznala koliko je bio human i rodoljubiv.

O njegovom životu van kamera malo se toga zna, a neke detalje koji javnosti do tada nisu bili poznati ispričali su njegovi prijatelji i saradnici.

Priča scenariste Siniše Pavića još jednom potvrđuje da je legendarni Đoša, uz to što je bio sjajan glumac, bio iskren i dobar čovek.

Kada je bilo bombardovanje, on je obukao maskirnu uniformu, pripasao je futrolu. Ne znam da li je imao pištolj ili ne, i otišao je na Kosovo. Isto onako kako je u Drugom svetskom ratu išao Bing Crosbi po frontovskim linijama da bodri vojnike, da ih opušta i diže duh. To su radile velike armije, Crvena armija je imala svoje umetnike koji su išli po linijama. On je to radio sam, u dogovoru sa vojnim komandama - otkrio je on, pa nastavio:

Išao je tamo po Kosovu, pričao im anegdote i viceve. Animirao ih prosto. Činio im je taj život na Kosovu lakšim. Takav je bio prosto čovek, spontan i radio je sve iz prvog poteza.

Pavlović je istakao i da je glumac bio toliki profesionalac da nikada nije bilo potrebe da se snimanje scene ponovi ili koriguje.

- Nije mu bilo potrebno uputstvo reditelja. Ono što sam mu pisao, to je bilo za taj njegov gabarit, ali on je to odmah odrađivao. Nije bilo potrebe da se koriguje i ponavlja. Bio je samonikli i rođeni glumac - rekao je Siniša za "Informer".

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading