Lea Kiš
Foto: Printscreen/Foto: TV

Jovanu Jeremić kaznio je Željko Mitrović zbog par propusta u programu uživo. Ali ona nije jedina. Kako prenose mediji, i voditeljka Lea Kiš imala je kroz karijeru slične situacije, te je bila kažnjavana zbog propusta.

Naime, Lea Kiš je svoju televizijsku karijeru započela 1983. godine na TV Beograd, a ubrzo je prešla na TV Politika, gde je sa samo 24 godine postala urednik informativne emisije „Dan“.

U jednoj emisiji voditeljka je ispričala kako je televizija funkcionisala tih godina i po kakvom se sistemu radilo, a onda je otkrila da je bila suspendovana zbog intervjua koji je uradila sa partijarhom Pavlom.

- Nikada se nisam plašila, uvek sam rekla šta mislim, pa sam bila i pomerana i suspendovana zbog mnogih stvari. Tako da, toliko sam kazni dobijala da je bilo besmisleno da radim gratis. Ne možete da se bavite tim poslom ako želite da se suprotstavite uredniku, sada razumem da ni urednik ne može da odluči o mnogim stvarima. Bilo je i suspenzija i kazni i smanjivanje plata - rekla je Lea svojevremeno i dodala:

- U to vreme je bilo senzacijalno i strašno, a sada to deluje benigno i smešno to što mi se desilo kada sam uspela da preko Bogoslovskog fakulteta dobijem ekskluzivni intervju Patrijarha Pavla za RTS, ali to nije išlo putem naše redakcije, nije odobrio urednik, pa nije odobrio ovaj pa onaj, pa nije poslao svog novinara nego sam ja sve to uradila i donela pred Božić jedan božanstven intervju koji nije bio emitovan, to je bio jedan veliki skandal, i ja sam bila kažnjena mesec dana.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading