Emina Jahović
Foto: Alo/Foto: ATA Images

Pevačica Emina Jahović retko je u javnost govorila o svojoj veri, a jednom prilikom napravila je presedan.

Naime, Emina je priznala da je jednom prilikom otišla na umru gde je klanjala 24 sata.

- Bila sam jako vezana za svoju veru. Sećam se kad sam bila mala, a kad je moja majka klanjala, ja bih stala iza nje i klanjala i ja. Znala sam sve dove još od malena, išla sam u mekteb. Oduvek sam poštovala sve vere, ali sam volela svoju i volim je. Kad sam otišla na umru, to je bila kruna moje ljubavi prema islamu. Nikada neću zaboraviti koliko ljudi ibadete tamo. Bukvalno smo klanjali 24 časa, niko nije ni spavao - ispričala je Emina, pa se dotakla sporne teme vezane za njeno ime. 

- Moraću da pošaljem mejl Vikipediji da ja nikad nisam bila Emilija. Rođena sam kao Emina u Novom Pazaru i znam da je to tako bilo. Ne znam zašto je neko imao potrebu da tako nešto izmisli. Meni to stvarno ne smeta, mogla je da bude to i Emili, Emilis. Ne znam šta je pesnik hteo da kaže. Samo sam Emina - zaključila je pevačica u emisiji "Face to face".

Podsetimo, mediji su svojevremeno objavili da je pevačica dugo razmišljala i na kraju je svoje pravo ime, Emilija, zamenila imenom Emina, te da nikada o ovome nije govorila u javnosti, jer nije smatrala da je to važno za publiku koja sluša njenu muziku. U njenoj biografiji na Vikipediji piše da je njeno puno ime Emilija Emina Jahović, što je ona sada i demantovala.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading