Jelena
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen/instagram

Glumica Jelena Perčin bila je jedna od sagovornica dokumentarnog serijala "Dosje Jarak" na RTL-u koji se bavi slučajem ubistva Ivane Hodak.

Podsetimo, Ivana Hodak ubijena je 6. oktobra 2008. na stubištu zgrade u ulici Pavla Hatza, gde je živela s roditeljima. Mladen Šlogar osuđen je nepravosnažno na 30 godina za ubistvo Ivane Hodak u oktobru 2008. godine, pisali su tada hrvatski mediji. Jelena je sada u svojoj priči istakla koliko je bila bliska sa Hodakovom.

Bile su najbolje prijateljice, upoznale su se u srednjoj školi, trebale su biti kume, a u isto vreme su bile i trudne. Na dan Ivaninog ubistva trebalo je da popiju kafu u centru Zagreba, ali je Jelena zbog oaveza otkazala viđanje.

"Bile smo mlade i pune idealizma i mislile smo da svet čeka samo na nas", reči su kojima je Jelena opisala svoje prijateljstvo s pokojnom Ivanom Hodak.

"Upoznale smo se u srednjoj školi. Imale smo specifično upoznavanje. Ja sam došla iz Dubrovnika i upisala sam se u zagrebačku gimnaziju, prvu Privatnu gimnaziju. Malo sam bila 'autsajder' jer sam došla obrijane glave odevena sva u crno, a Ivana je bila miljenica škole. Najzabavnija, najzgodnija. Išli smo na izlet u Rim i mene je svako u školi gledao onako, nije baš bilo milo družiti se sa mnom, a ni meni s njima, onako, bila sam baš u otporu. Ona je došla do mene i pitala me: 'Hoćeš li da idemo zajedno po gradu po buticima?'. A u mojoj glavi je bilo: ‘U koji isti butik bismo nas dve mogle ući?'", prisetila se Jelena, a prenosi RTL.

Nakon toga su postale nerazdvojne. Išle su zajedno na brojna putovanja, bile su potpora jedna drugoj u svim situacijama. Jelena se u ‘Dosjeu Jarak‘ prisjetila i kobnog dana.

"Bio je jako lep jesenji dan. To jutro je trebalo da popijemo kafu u Umetničkom paviljonu. Imale smo dogovor jer je Ivana trebalo biti moja venčana kuma. Zapravo je trebalo da idemo da gledamo časopise u kojima bismo tražile ideje za venčanice. Zadržala sam se i nazvala je da neću stići. Morala sam na snimanje te smo se dogovorile da se svakako vidimo posle mog snimanja predveče. Ona se vratila u stan po neke stvari i zapravo nije nikad došla do stana...", rekla je Jelena.

Ona je bila i ta koja je držala govor na sahrani. "To mi je bilo jedno od najgorih iskustava u životu", dodala je.

"Bile smo zajedno trudne. To je još jedna dodatna težina te tragedije koja se dogodila", rekla je i dodala kako su zajedno trebale gurati kolica...

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading