MAJKA POZNATOG GLUMCA PREMINULA U 47. GODINI: Pala je u krevet i više nikada nije ustala
Foto: Printscreen/instagram

Poznati glumac Miloš Timotijević otkrio je da se još u prvim godinama njegovog života porodica suočila sa teškom bolešću njegove mame.

Naime, kada je  imao samo tri godine, njegova mama počela je da daje prve simptome multiple skleroze, teške i neizlečive bolesti.

- Njoj se oduzela cela leva strana i to baš pri silasku niz stepenice. To je bilo dosta traumatično. Ja sam tada bio jako mali i ne sećam se tačno tog perioda. Više ga znam iz priče. Ona je imala 28 godina - započinje svoju ispovest glumac Miloš Timotijević i nastavlja s bolom u glasu:

- Prošle su dobre dve ili tri godine dok njoj nije dijagnostikovana multipla skleroza. Ona je dijagnostikovana '80. ili '81. godine, tada se o njoj nije mnogo znalo, a nije bilo ni lekova za nju. Bolest je jako brzi napredovala. Već za samo sedam godina ona je legla u krevet i bila je nepokretna do svoje smrti - prisetio se glumac.

- Moje celokupno odrastanje bilo je fokusirano na mamu. Tata nije bio uključen u tu priču, jer su moji bili razvedeni. Baka i deka su bili usmereni na taj deo. Pet i po do šest godina pre smrti pala je u krevet i više nije ustala. Umrla je od zapaljenja pluća - kaže Timotijević za jednu emisiju na RTS-u.

- Svakog petka sam odlazio kod majke na selo, njoj je to mnogo značilo. Baš ju je pogodilo, psihološki i imala je velike probleme kako sa tim psihički da se nosi. To su bili užasni bolovi koje je imala u nogama. Početkom '97. godine ona se već predala - rekao je Miloš čija je majka preminula 1997. u 47. godini, kada je glumac imao svega 22 godine.

- Čitav taj period bio je grozan. Imali smo sankcije, do lekova se teško dolazilo, baš je bilo strašno, snalazili smo se kako smo znali i umeli. Inače, lekovi koji se danas koriste u terapiji multiple skleroze služe samo da se bolest uspori, a ne u potpunosti sanira, pošto je u pitanju autoimuno oboljenje, telo praktično samo sebe napada. Još nije otkriven njegov uzrok, mada postoji nekoliko organizacija u svetu koje to ispituju i nadam se da će uskoro doći do nekih konkretnijih rezultata, jer će onda lečenje pacijenata biti mnogo lakše - rekao je jednom prilikom proslavljeni glumac.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading