Željko Bebek
Foto: Alo/Goran Srdanov

Pevač i nekadašnji član grupe "Bijelo dugme", Željko Bebek, zapravo se ne zove Željko.

Naime, pevač je jednom prilikom otkrio da ga retko ko zove po pravom imenu, kao i da svi misle da je njegovo ime Željko. Ipak, u dokumentima se vodi kao  Želimir.

- Ja sam ustvari Želimir, ali me nikad niko ne zove tako. To stoji u dokumentima i kad pročitaju ljudi to u dokumentima, onda kažu: "Ja mislio ti Željko". Kad smo sarađivali ovde u studiju, pa kad bismo hteli na Instagramu da objavimo da smo radili zajedno, onda napišemo Branimir, Želimir i Zvonimir. Miroljupci, mirotvorci - ispričao je on, aludirajući na saradnika Branimira Mihaljevića i sina Zvonimira sa kojim je snimio i duet. 

Bebek je zatim otkrio i da je informacija o njegovom mestu rođenja pogrešna.

- Neverovatno je da se o tome toliko raspravljalo. To je verovatno zato što je na Vikipediji neko nekada davno napisao da sam rođen u Bugojnu. Istina je da sam imao širu familiju u Bugojnu. Često sam kao dete provodio tamo vreme, pa su onda neki Bugojanci koji su uticali na Vikipediju napisali to misleći da sam se rodio u Bugojnu. Zapravo je moje poreklo iz Hercegovine, iz Veljaka, a rođen sam u našem lepom Sarajevu - ispričao je Bebek svojevremeno.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Mario Šarafciger

17.12.2023 12:52

Ni Dado Topić se ne zove Dado nego verovali ili ne Adolf . Rođen je u vreme "slavnog" imenjaka i može se videti koga je obožavao njegov otac