Jelena Karleuša
Foto: Alo/Foto: Ilustracija

Pop diva Jelena Karleuša redovno iskazuje svoje mišljenje na društvenoj mreži Instagram, a u pitanju su razne teme.

Karleuši je, ovoga puta, zapalo za oko to što pojedine kolege, kako ona kaže tezgaroši, na svojim nastupima, ali i velikim koncertima, pevaju tuđe numere.

Ona je javno postavila pitanje najvećim domaćim zvezdama, da li smatraju da je to u redu i da li bi tim povodom trebalo da se uvede i neki zakon.

- Drage moje kolege, Draga Mirković, Aca Lukas, Lepa Brena, Jelena Rozga, Stoja, Indira Radić, Severina, Dino Merlin, Zdravko Čolić, Saša Matić, Zorica Brunclik, Vesna Zmijanac, i svi vi sa velikim karijerama (mnogi nisu tagovani, a mnogi ni živi da ovo pročitaju poput Šabana, Tome, Džeja, Sinana, Olivera, Tošeta), u koje ste uložili krv, znoj, godine, novac, trud, rad, talenat, interesuje me vaše mišljenje. Da li smatrate da pevači tezgaroši treba da pevaju vaše (naše) pesme (jer svoje nema, ili premalo za koncert) trebalo bi da se naziva muzičkom zvezdom ili ne? Znači, precizno pitam za koncerte, ne tezge. Da li na svojim velikim koncertima pevate svoje ili tuđe pesme? Da li smatrate nepravdom što neki koriste vaš rad i na vašim pesmama profitira ili ste u redu sa tim? Da li ste za uvođenje nekog zakona ili ne? Interesuje me vaše mišljenje. Evo izneću svoj stav. Takva pojava u muzičkom biznisu na planeti ne postoji, jer bi onda Lejdi Gaga presnimila i pevala sve Madonine hitove. Zašto bi se cimala? Takav paradoks postoji samo na Balkanu. Ispada da hitovi, trajanje, ulaganje, borba i rad danas nisu potrebni ni bitni za uspeh i status. Svako može da skrnavi tuđ rad i koristi se. Zamislite kad bi se to radilo u bilo kojoj drugoj grani umetnosti? Pojam brenda, imena i orginalnosti ne bi postojao. Pitala sam nedavno za nekog pevača koji pravi niz krcatih koncerata - koju pesmu peva, jer nisam znala. Rekli su mi da "on nema svoje pesme". Narod dolazi u kafanu na 'mega mix'. Na to više ništa nisam rekla. Zanemela sam - napisala je Karleuša, ali nije precizirala na koga je tačno mislila.

Podsetimo, Jelena Karleuša iz nekog razloga besna je na svetski poznatu zvezdu Tejlor Svift.

Karleuša je juče, u svom stilu, bez pardona, oplela po pomenutoj pevačici.

- Jel samo ja mislim da je Tejlor Svift neharizmatična smaračica sa nepevljivim pesmicama, viršla čarapama i idiotskom frizurom - započela je JK, pa nastavila još brutalnije:

- Žena bez originalnog pečata koja ni po čemu ne pomera granice - dodala je Jelena, ali ni to nije bilo sve:

- Nema ideologiju, originalni stil, viziju...Planetarna histerija, rasprodati koncerti, i milijarde pregleda za te sra*kice je za mene enigma. Šta se dešava sa publikom koja pada u trans na ta mrtva puvala... Možda je to neka nova fora, zaista ne znam... Ni kod nas nije drugačije - napisala je JK i tagovala Sviftovu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
Frsgi

08.01.2024 14:55

@Bobi - Ljudi znaju da pevaju svežanrove pa pevaju ujedno je to i reklama ti zna da kukaš vrtiš guzicu i umislila da si zvezda

Lutvo

05.12.2023 18:48

Jelen Karleuša je budaletina, žena nema ni profesiju ni zanimanje. Ove sve što je navela su zvezde, pevači i legende, ali ona tu ne pripada, nikako. Samo neka čuva onoga što je ćerao loptu, inače?