Jami i Barbara
Foto: Alo/Foto: Alo ilustracija

Pevačica Jasna Milenković Jami brutalno je prozvala je mlađu koleginicu Barbaru Bobak, koja je poznata po obradama (kaverima) tuđih pesama, kao i druge kolege koje prepevavaju hitove.

Naime, Jami smatra da je to krađa intelektualne svojine.

- Toliko me nervira. Moram da kažem ovo... Ja kad sam se pojavila u medijima pojavila sam se sa svojom pesmom. Nisam mogla da se pojavim sa tuđom. Nisam mogla tako da pravim karijeru. Pevaš tako tuđe hitove, i kao sad si ti veliki pevač! Probijala sam se sa svojim pesmama, nije bilo lako, ali je to pravi i zdrav put - kazala je Jami.

- Izluđuju me ovi kaveri... Rekla bih ovako - ostavite mi pesme na miru! Pevajte ih u klubovima, u lokalima, gde hoćete, ali se sklonite od mojih pesama. Ako će neko da radi kavere mojih pesama, radiću ih ja! Pogotovo ako je pesma moj život, moja priča - dodala je pevačica.

- Lako je kad tako uzmeš ozbiljan hit, pa praviš nešto sa tim... Da je tako trebalo da zvuči, možda nikad ne bi ni bila hit! Da je ja nisam otpevala možda je niko ne bi ni čuo! Znači, ne dirajte mi pesme. Paljba, bre! Mi smo svi uložili veliki trud, veliki rad, imamo imena, harizmu, kvalitetni smo. Ljudi su zavoleli pesme zahvaljujući nama. I to je normalno. Uzimaš, hej, nečiji život, nečiji rad, ubiraš plodove... Mora da se prestane sa tim - zaključila je Jami za "Kurir".

Podsetimo, pokojni Žarko Laušević je Jasni dao ime Jami. Pre nego što je snimila prvu ploču, pevačica je nastupala samo pod svojim imenom. Tada je, sasvim slučajno, upoznala velikog šmekera u to vreme koji joj je dao nadimak "Jami" od kog je napravila svoj brend.

- Tačno je da me je prozvao Jami, još dok sam u JDP-u igrala u predstavi "Kabare" sa Lanetom Gutovićem. No, nažalost, nismo u kontaktu. Ta predstava je u to vreme često skidana, pa vraćana na repertoar da bi je na kraju potpuno ukinuli, i to je tako bilo jer je Lane veoma provokativan zbog čega sam se i uklopila sa njim. Tada sam dolazila na te probe, Žarko Laušević je bio član pozorišta. Slučajno smo se upoznali i on je počeo da me zove Jami. Meni se to nije dopadalo, išlo mi je na nerve. Tražila sam da me tako ne zove, međutim, ono što ne želiš, to ti se desi. I tako, ostade ja Jami, dakle Jami nije moje umetničko ime - rekla je svojevremeno pevačica.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading