OVO JE PRAVO ZANIMANJE NOVAKOVIH RODITELJA Dijana i Srđan Đoković išli su na fakultete, a onda im se ovo desilo
Tanjug/Rade Prelic

Novak Đoković imao je samo sedam godina kada je rešio da se posveti tenisu i postane najbolji na svetu. I mada je sve u životu podredio tenisa, uvek je bio svestan da je bitno i obrazovanje. Ipak, srednju školu nije mogao da završi redovno jer je uveliko trenirao, pa je to odradio vanredno.

Jelena je takođe žena koja mnogo ulaže u znanje i na tome insistira. Studirala je biznis administraciju na fakultetu u Italiji, a potom završila master. Odbranila je i doktorat u Monaku.

Sa druge strane, Novakovi roditelji Dijana i Srđan Đoković oboje su započeli sa studiranjem, međutim, ni jedno ni drugo nisu diplomirali jer su se odlučili za druge prioritete.

Dijana Đoković bavila se sportom: plivala je, igrala odbojku, skijala. Bila je član Skijaškog kluba Kopaonik. Godinama je igrala i folklor u kulturno-umetničkom društvu. Posle osnovne, završila je srednju hemijsku školu, a potom upisala Tehnološki fakultet.

Potom je prešla na Fakultet za fizičku kulturu, ali je prekinula školovanje nakon što je 1986. saznala da je u drugom stanju. Upoznala je Srđana tokom zimskog raspusta na Kopaoniku, gde je ona trebalo da polaže za instruktora skijanja.

I Srđan Đoković je zaljubljenik u skijanje. Kada se, po završetku srednje škole, sa roditeljima sa Kosova doselio u Beograd, upisao je Pravni fakultet, ali studije nije završio.

Tokom zime radio je kao instruktor skijanja na Kopaoniku i Brezovici, pa je tako i upoznao buduću suprugu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading