Žarko
Foto: ATA IMAGES/Foto: ATA Images

Poslednji ispraćaj Žarka Lauševića upriličen je danas na Novom groblju u Beogradu, a par stotina kolega, prijatelja i članova porodice došli su da upute poslednje zbogom legendarnom glumcu.

Lauševićeva supruga je 15. novembra saopštila da je glumac izgubio bitku sa teškom bolešću, a od tada mnogi su se oprostili od njega.

Radoš Bajić prethodne dve godine sarađivao je sa Žarkom, a pored toga bili su veliki prijatelji.

Reditelj i glumac je sada na svom Instagramu objavio do sada neviđenu fotografiju sa Lauševićem na kojoj nasmejani poziraju na snimanju filma "Hilijard", a uz to je ostavio i emotivnu poruku.

- Dva uzastopna leta smo snimali “Halijard”, 2021 i 2022.godine… Radili smo prepuni elana i vere da zajednički stvaramo nešto važno, veliko i neponovljivo… Družili smo se, besedili satima, razgovarali o umetnosti, o životu, o porodici, o našoj deci, i našem filmu. U jesen 2022.godine požalio se da se ne oseća najbolje. To je bio početak puta u ponor nestanka - da bi nas ovih dana veliki Lauš nepovratno napustio… - počeo je Radoš i dodao:

- Nažalost, duboko žalostan ispratio sam na večni put mnoge drage kolege, divne ljude i velikane sa kojima sam nezaboravno radio i prijateljevao: Batu, Smokija, Gagu Nikolića, Mandu, Glogovca, Mirka Babića, Miliju Vukovića, Feđu Stojanovića, Momira Bradića, mog Đodu, pre neki dan otišao nam je i dragi Meto Jovanovski - ali smrt jedinstvenog Žarka Lauševića koji je briljirao i kao čovek i kao fascinantni tumač KOSTE JOVIĆ A u “Herojima Halijarda” me je najbolnije drmnula. Ostaje samo praznina…Priznajem... Čovek sam… Počivaj u miru dragi Zare, tvoj Radoš. - napisao je on.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading