Rade i Žarko
Foto: Alo/Foto: Alo/ilustracija

Vest da je Žarko Laušević preminuo u 63. godini, posle kraće i teže bolesti, rastužila je ceo region. Od poznatog glumca oprostile su se mnoge kolege, među kojima i Rade Šerbedžija. 

Šerbedžija je između ostalog govorio o tome kako će pamtiti kolegu koji je preminuo u 63. godini usled teške bolesti.

- Najpre ga pamtim kao jednog od najveselijih ljudi u životu. Upoznao sam ga u Zagrebu, gde smo snimali neki film zajedno, a onda u Beogradu. Ja sam igrao u ‘Virdžiniji Vulf’, on je igrao u ‘Mačkama na limenom krovu’ Tenesija Vilijamsa, pa smo se družili samo u Beogradu - započeo je Šerbedžija.

Prisetio se i njihovih druženja.

- Često smo ostajali do kasno u noć. Sećam se i njegovih trauma, patnji. Uvek se sećam te neverovatne veselosti jednog optimizma, ljubavi za život i onde jedne ogorčenosti. Bio je jedan od božanstvenih, nežnih, dobrih prijatelja pouzdanih, kojeg smo svi voleli mi stariji dečki. I Gaga Nikolić i cela ta naša generacija. Bio je jugoslovenski Džejms Din. Mešavina Džejmsa Dina i Vorena Bitija, tako sam ga ja doživljavao. Pamtim ga kao jednog iskrenog, božanstvenog prijatelja i nežnog čoveka, inteligentnog. Hteo sam samo da kažem još jednu stvar - rekao je Šerbedžija. 

- On je neko ko je strastveno ljubio život i umetnost i možda baš zbog te strasti i siline strasti je izgoreo kao junak iz romana Dostojevskog. Da je između svog dnevnog tela, između svoje ranjene i prokunute duše, koja je priželjkivala kraj svega, napokon našao smiraj. Ali pamtićemo ga zaista kao jednog od najvećih talenata u mladosti, jednog najdivnijeg dečka koji je svoju nesreću proživljavao. Gotovo je više patio od onih koji su patili zbog njega - zaključio je Šerbedžija za domaće medije. 

Podsetimo, danas je objavljena čitulja za legendarnog Žarka Lauševića, a reči koje su na njoj kidaju dušu.

- Poslednji pozdrav Žarku Lauševiću! Blago onom ko dovijeka živi, imao se rašta i roditi! Neka ti ime večno i laka ti zemlja bila, prijatelju - istakao je Grčić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading