NAKON SKANDALOZNIH KOMENTARA POVODOM SMRTI SNIMATELJA Hitno saopštenje RTS!
Foto: Alo/Foto: Alo!

Nakon navoda da je kamerman Zoran Savić radio u otežanim uslovima, te, navodno, usled toga, letos doživeo infarkt, sada se oglasila i PR služba RTS-a i iznela sve detalje ove tragedije.

Saopštenje prenosimo u celosti: 

NAKON SKANDALOZNIH KOMENTARA POVODOM SMRTI SNIMATELJA Hitno saopštenje RTS!

Foto: Alo!

 

- Neprimereno je da se ovako tragičan događaj i smrt našeg kolege koristi u svrhu napada na RTS. Na sopstveni zahtev, Zoran Savić je učestvovao u realizaciji emisija sa kraćim smenama van televizijskih studija. Napominjemo da se RTS pridržava svih preporuka i upozorenja nadležnih institucija o uslovima rada pod vanrednim okolnostima, iako pojedinci zlonamerno i tendenciozno kao uzrok Zoranovog infarkta navode rad u lošim i neprihvatljivim uslovima na terenu. Toga dana, kao ni prethodnih, a ni narednih, nije izdato nijedno upozorenje koje se odnosi na rad u spoljnim uslovima uzrokovano visokom temperaturom vazduha. Ukazujemo i na činjenicu da u okviru našeg sistema postoje zanimanja koja podležu godišnjem sistematskom pregledu. Zoran Savić je svoj redovni pregled obavio u aprilu 2023. godine, a izveštaj potvrđuje da je Zoran mogao da obavlja posao kamermana, na kojem je bio angažovan. U ovim bolnim trenucima, pre svega za porodicu i bližnje, kao i za sve nas koji smo decenijama sarađivali sa Zoranom, opraštamo se od divnog kolege i dobrog čoveka - stoji u saopštenju, prenosi Telegraf.

Podsetimo, reč je o Zoranu Saviću, koji je srčani udar doživeo na Adi Ciganliji, tokom snimanja emisije "Jedan dobar dan".

Tokom snimanja live programa na Radio televiziji Srbije, jednom od snimatelja je pozlilo, te je emisija morala da bude prekinuta.

Ekipa hitne pomoći je odmah po pozivu izašla na teren i pružila mu prvu pomoć.

Nakon reanimacije snimatelj je prevezen u Urgentni centar gde mu je ukazana dalja zdravstvena nega.

Voditeljka Ivana Milenković najavila je dvočasovni program, ali je u trinaestom minutu emisija prekinuta jer se snimatelju iznenada slošilo.

Poslednji kadar bio je uživo sa beogradskog kupališta "Ada Ciganlija", i bilo je primetno da jedan kadar predugo traje, kao da je bio zamrznut. Usledio je nagli prekid emisije bez objašnjenja.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading