Džej Ramadanovski
Foto: Alo/Foto: Alo/ilustracija

Od kad je legendarni folk pevač Džej Ramadanovski umro 2020. godine, njegove komšije sa Dorćola se slažu da taj beogradski kraj više nije isti.

Džej je ponosno isticao da je sa Dorćola, a kako se bliži premijera filma o njegovom životu pod nazivom "Nedelja" - po jednoj od njegovih najpopularnijih balada - mnogi su se prisetili muzičke zvezde čije pesme zauvek žive.

Redakcija Alo! posetila je zgradu u kojoj je pevač živeo i popričala sa njegovim komšijama.

- Ja sam se uselila u zgradu baš na dan kada je Džej umro - otkriva nam jedna stanarka. - Sećam se da je bilo baš dosta novinara, ljudi su dolazili i ostavljali cveće palili sveće... Bila je vrlo neobična situacija za mene koje sam se tek doselila, kao da je otišao neko koga sam poznavala - rekla je komšinica.


Druga komšinica, koja već duže stanuje u kraju, se prisetila pevačeve humane strane:

-Kad god se vraćao sa nastupa, kupovao bi hranu u obližnoj pekari i ostavljao je beskućnicima - rekla je ona. - Deci koja su se igrala na ulici bi davao novac, evre, koliko je imao u džepu. On je kao mali osetio glad i imao teško detinjstvo, a svako ko oseti glad ne može da ne pomaže drugima - istakla je ona za Alo!.

Podsetimo, film o Džeju se snimao na lokacijama Beograd (Dorćol) i u Pančevu. Prva klapa pala je 14. marta a završilo se sredinom juna. Džej će u ovom filmskom ostavrenju biti prikazan kao narator filma, i vodiće nas, ne samo kroz svoj život, nego i kroz život Dorćola u tom periodu. Uloge su dodeljene istaknutim glumcima: Huseinu Alijeviću, Marku Janketiću, Stefanu Vukiću, Alekseju Bjelogrliću, Alenu Selimiju, Ani Pindović, Maši Đorđević i mnogim drugim.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading