Saša Popović
Foto: Alo/Foto: ATA Images

Direktor Grand produkcije, Saša Popović, svojevremeno je otkrio da mu je poreska inspekcija zakucala na vrata radi provere uplate novca i plaćanja poreza, a poseban fokus službenika bio je na Darku Laziću. 

- Poreska inspekcija je 2015. godine ušla u "Grand", tražili su da vide koliko su Darko Lazić, Rada Manojlović i Jelena Gerbec novca primili na račun sa plaćenim porezom, odnosno koliko im je "Grand" uplatio. Darko Lazić je recimo 2014. godine primio na račun oko 140.000 evra za godinu dana. Rada Manojlović 131.000 evra, Gerbec upola manje, jer nema cenu kao što imaju ovi pevači. I onda su pitali: "Čekajte, kako je moguće da je samo ovoliko, mi smo čuli da je to mnogo više...", pa bakšiš! Pitao sam njih kako oni tretiraju bakšiš, a oni su mi rekli da je to dobrovoljni čin na koji se ne plaća porez, ali se taj novac tretira kao "crne" pare - istakao je Popović, pa dodao:

- Znači ako je Darko Lazić primio 140.000 evra kao "bele" pare sa plaćenim porezom, on sa tim parama može sebi da kupi stan, automobil ili lokal, jer ima poreklo novca. Ali ako on sad nešto kupi za 300.000 evra, ljudi mogu da pitaju odakle mu onih 160.000 evra! On može da ih pravda, da ode u Poresku upravu i kaže koliko je zaradio i koliko je bakšiša dobio, jer sve mora da se oporezuje. To se plaća 20 posto od ukupne sume, i onda na kraju od tog bakšiša dobija "bele pare" i može sa tim novcem da raspolaže kako god želi - objasnio je Saša. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading