Saša i Indira
Foto: Alo/Foto: Alo ilustracija

Goran Ratković Rale važi za jednog od najpoznatijih autora na domaćoj estradnoj sceni. Mnoge hitove uradio je za Cecu, Stoju, Minu Kostić, ali i za Indiru Radić o kojoj je ovde reč.

2002. godine Rale je uradio kompletan album za našu folk divu, a na njeme se našla i pesma "Preko". Album je snimljen za "Grand produkciju" čiji je direktor i tada bio Saša Popović.

Naime, na adresu "Granda" stigla je tužba od poznatog svetskog benda Ramštajn zbog pesme "Preko".

Kada je video da je plava koverta došla zbog albuma Indire Radić, Popović je ostao šokiran. Odmah je poznao Raleta i pitao ga zašto ta pesma nije original, navodi izbor Kurira.

Ovim povodom oglasio se Rale i prisetio se cele situacije.

- Jao, to je bilo 2002. Uradio sam ceo album za Indiru. Za jednu pesmu uzmem ja sempl (deo pesme) od Ramštajna i mi izdali taj album. Naravno da nisam tražio nikakvu dozvolu, to u to vreme nije postojalo, niti sam ja očekivao da će neka svetska faca da čuje pesmu Raleta i Indire. I dešava se situacija da je album krenuo i mene zove Saša i viče: "Čije si pesme krao? Ko je taj Ramštajn?" - priča Rale kroz smeh i dodaje:

- I meni sve jasno! Kažem: "Šta je bilo, pa ne mogu ja tebi da dajem informacije gde nalazim inspiraciju." On kaže: "Dobio sam tužbu od Ramštajna." Odem do studija i kažem Saletu: "Smiri se, sve ću ja to da rešim."

Onda sam preuzeo odgovornost na sebe. I oni su, kao što sam već rekao, tražili ludački iznos od 45.000 evra. U to vreme na ovim prostorima ta suma je bila nemoguća, pa i sad nije ništa bolje, ali tad tek. I mi se na kraju dogovorili da oni dobiju deseti deo zarade i to se tako završilo. Ali prepao sam Popovića tad kao niko nikad - rekao je kompozitor za Kurir.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading