BILA JOJ JE KAO ĆERKA Ova devojka bila je najvažnija u životu Milene Dravić, neverovatno je koliko su slične
Foto: Vladimir Marković/Alo

Milena Dravić, ikona našeg glumišta, danas bi slavila 83. rođendan. Napustila nas je pre pet godina, a taj oktobar bio je jedan od najtužnijih u Beogradu. Tamo gore, u večnosti, ponovo se srela sa ljubavlju svog života, suprugom Draganom Nikolićem.

Milena i Dragan venčali su se davne 1971, u pauzi između snimanja filma. Dece nisu imali. Iza njih su, osim nenadmašnih uloga na velikom i malom ekranu, kao i na pozorišnoj sceni, ostala i brojna dobra dela. Pomagali su mnogima, ali, kao veliki ljudi u svakom smislu, nikad o tome nisu pričali. Iako se kao majka nije ostvarila, Milena je tu ljubav poklonila svojoj bratanici.

Verica Lula Dravić, ćerka Mileninog rođenog brata Radeta, istoričara umetnosti koji živi u Švedskoj, veoma liči na legendarnu glumicu. Nije ni čudo što ju je slavna glumica, kako mnogi tvrde, smatrala ćerkom. Tetke se uvek seća sa osmehom na licu.

– Milena nikada nije bila velika Milena, ona je prosto za mene bila voljena tetka. Do dana današnjeg nemam objektivnu sliku o njenom značaju za kulturu i uticaj na druge ljude koji je imala. Nemam reči da opišem šta je značilo imati takvu tetku i teču – otkrila je Verica jednom prilikom.

– On je uvek bio zaštitnički nastrojen prema njoj, s jednom velikom šmekerskom ležernošću. Prosto, s tim se čovek rodi, to je nešto što ne može da se nauči. Ta ljubav nikada nije bila patetična, već lepršava i slatka tolike decenije.

Posle njenog odlaska ostali su velika praznina i bol, ali i bezbroj divnih uspomena koje smo stvarale do poslednjih trenutaka dok smo bile zajedno. To je moje najveće bogatstvo – rekla je bratanica Milene Dravić.

https://www.tiktok.com/@alo_portal/video/7288009488454520070?is_from_webapp=1&sender_device=pc&web_id=7148385819483538949

 


 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading