Toma Zdravković bista
Foto: Stock/E stock

Tomina udovica Gordana Zdravković otkrila je nepoznate detalje o pevačevim poslednjim mesecima života. Kako je Goca istakla sve što se pričalo o bolesti Tome Zdravkovića nije tačno, budući da mu je udes, koji je imao neposredno pred smrt, došao glave.

- Mnogo se pisalo o Tominoj bolesti, ali ništa nije tačno. Toma je imao jednu retku bolest, ali nije to ni bolest. Imao je nekve papilome na bešici. To je dobio posle vakcine „Variola Vera“, tada su morali svi da se vakcinišu, ali im niko nije rekao da ne smeju da piju. On i njegov drug su se vakcinisali istog dana i posle toga odmah otišli na Taš i onda su pili jedno 24 sata. Kada su došli kući, i jedan i drugi su imali probleme, počeli su da mokre krv. Kada je Toma otišao kod lekara, rekli su mu da nikako nije smeo 48 sati da pije - rekla je Gordana u emisiji „Pretres“ i dodala:

Gordana Zdravković

Printscreen/Ata images

 

- Nije hteo na vreme da ide kod lekara. Trebao je redovno ići na cistoskopiju, da se na vreme to sanira i nije smeo nikako da pije posle toga i da jede ljuto itd, ali on nije hteo tako da živi. Sećam se njegovih poslednjih dana, tačnije posle velike operacije profesor Manojlović mu je rekao: „Imaš šansu da produžiš život još desetak godina, ali pod režimom ili da nastaviš ovako kako živiš, ali to neće trajati dugo“.

- Malo ko zna je da je Toma imao jednu veliku operaciju, koja je bila uspešna i on jedno sedam, osam godina nije imao nikakvih problema. Ali je onda imao udes, Jatov autobus je naleteo na njega i tu ga je polomio. Tada je bio na Kliničkom i oni su mu izvadili jedan bubreg, što je za njega bilo kobno. Čim su mu izvadili jedan bubreg, drugi je bio kritičan i od tada je sve krenulo na dole. To se desilo negde u septembru, a u martu je završio u bolnici. Tada je otpevao poslednji 8. mart i otišao u bolnicu i više nije izašao, ispričala je Gordana.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading