Desingerica
Foto: Alo/Foto: ATA Images

Kako smo u poslednje vreme pisali, s obzirom na prostor koji u medijima ta tema zauzima, najveći problem naše zemlje i zemalja regiona je taj koji će muzičar gde nastupati i da li uopšte svoje numere sme da izvede na sceni i pod kojim uslovima. Neslavni trend zamajac je uhvatio početkom leta, sa prvim festivalima i nastupima na otvorenom, a najveći deo negativne kritike odnosio se na Emu Radujko, Breskvicu, Sajsi MC, Desingericu i Pljugicu (koji je iz nekog razloga manje napadan o partnera Dreagomira Despića).

Emi Radujko se najveći deo kritike odnosio na preveliku slobodu u nastupu i isticanju LGBT obeležja; Breskvica je bila izložena brutalnoj situaciji na festivalu za mlade - pogođena je u lice u toku nastupa, ali je, kao pravi profeslionalac nastavila da peva. Oba slučaja su se dogodila na istom festivalu, koji su obeležili i mnogi manji ekcesi. Reperka Sajsi MC je bila razapeta na društvenim mrežema nakon nastupa na kome je izvodila jedan od svojih najvećih hitova gde ismeva momke koji šalju fotografije svojih polnih organa, poznatijim kao "d*kpik muvanje". Desingerica i Pljugica izazvali su pravu malu revoluciju zbog sopstvenog performansa i autorskih pesama.

Gradonačelnik Banja Luke, Draško Stanivuković otvoreno je istakao da ne odobrava koncert Desingerice (Dragomira Despića) i Pljugice (Luke Bijelovića) koji je trebalo da se održi. Neko je odmah u komentaru podsetio na činjenicu da su ubrzo po preuzimanju vlasti u Avganistanu, talibani zabranili muziku i javno tukli i ponižavali muzičare. Mi još uvek nismo toliko daleko stigli da ih tučemo, ali javni linč kojem su muzičari trenutno izloženi nije zanemariv. U tom smislu, usledio je novi odgovor Desingerice upućen Stanivukoviću.

- Nakon manipulativnog obraćanja gradonačelnika Banja Luke, ja sam bo primoran da obučem isto odelo i da pričam smirenim glasom. Sada je pitanje da li se ja obraćam gradonačelniku Banja Luke ili se obraćam novopečenom tiktokeru u fazi rasta i velikom željom da postane poznat preko naših leđa, da skupi broj pratioca preko naših leđa ili možda da skuplja političke poene. Da li jednom gradonačelniku treba prepucavanje preko Tik Toka, da li mu trebaju neke afere. Ja nisam uzeo da sve to kačim na svojim nalozima jer ja svoje naloge ne zloupotrebljavam. Ja mnogo veću podršku imam nego što će bilo ko da ima za svoju političku karijeru. Breskvica je pokazala svaku pravu vrednost u Banja Luci i pokazala je kako jedna devojka treba da se ponaša. On samo želi reakciju da bi postao što bolji tiktoker! Ako ste mislili da Desinger ne može da obuče skupo manipulativno odelo, prevarili ste se. Ja čak razmišljam da se kandidujem za gradonačelnika Banja Luke sledeće godine, jer smatram da sam veoma kompetentan na osnovu svojih skandala, jer koliko vidim - to je neophodno. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading